Πολιτικη & Οικονομια

Παρέμβαση Σαμαρά: Απαιτείται ενότητα, ομοψυχία και φιλότιμο

Πολιτική δήλωση μετά τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πολιτικά εμφατική η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας. Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε στην κάμερα του Βest-tv Καλαμάτας λόγο για μια «έπαλξη για τον αγώνα που θα δώσουμε για την Ελλάδα, γιατί αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας έχει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή ανάγκη τη ΝΔ».

Στάθηκε στην προστασία της μεσαίας τάξης, της αγροτιάς και ιδιαίτερα στη μείωση της φορολογίας «που επανειλημμένα έχει εξαγγείλει ο ίδιος Πρόεδρος και την είχαμε κάνει πράξη ως κυβέρνηση και που είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο του προγράμματός μας», ενώ στη συνέχεια έθεσε ως απαίτηση το τρίπτυχο ενότητα-ομοψυχία-φιλότιμο λέγοντας πως «ξέρουμε από αυτά θα δώσουμε τη μάχη όπως πρέπει και όπως προσδοκά από εμάς όλος ο κόσμος».

Ερωτηθείς για την αυριανή παράδοση τμημάτων του Περιμετρικού στην κυκλοφορία σχολίασε χαρακτηριστικά: «Επιτέλους πρέπει να τελειώσει αυτή η υπόθεση. Αυτό θεμελιώθηκε το 2012, ήρθα δύο φορές και μάλιστα και ως Πρωθυπουργός το 2014 και είχε τελειώσει πια η γέφυρα, βγήκαν… αυτοί κυβέρνηση και επί ενάμιση χρόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Αυτό είναι αδιανόητο… Εύχομαι να κάνουν τα εγκαίνια έστω και μισά-μισά όπως πάνε να τα κάνουνε, αλλά εν πάσει περιπτώσει ας τελειώνει η υπόθεση αυτού του δρόμου. Το έχει ανάγκη η Καλαμάτα που με την ύπαρξη του Περιμετρικού θα ανακουφιστεί, και, θα υπάρχει δυνατότητα κανείς να έρχεται ακόμη πιο άνετα, μέσα σε μια πόλη που και μεγαλώνει και ομορφαίνει».