- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο Σόιμπλε ακύρωσε τον Ομπάμα: Μην μιλάς για ελάφρυνση χρέους στους Έλληνες
«Τους κάνει κακό»
Η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει κακό στην Ελλάδα υποστήριξε για ακόμα μία φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στις συστάσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα από την Αθήνα για την απομείωση του χρέους, εμμένοντας στη γερμανική θέση πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από βιώσιμα δημοσιονομικά και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue» δήλωσε χαρακτηριστικά εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ότι «όποιος λέει ότι “εμείς θα μειώσουμε το χρέος σου”, τότε προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα».
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου διευκρίνισε κατόπιν, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι δηλώσεις Σόιμπλε δεν συνδέονται με την τοποθέτηση του Ομπάμα από την Αθήνα σχετικά με την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους. Τόνισε μάλιστα ότι «η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Η επίσκεψη Ομπάμα δεν άλλαξε κάτι».
Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ έκανε σαφές ότι τόσο το Βερολίνο όσο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι παραμένουν σταθεροί στην απόφαση του Eurogroup τον προηγούμενο Μάιο, σύμφωνα με την οποία η συζήτηση για διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσει μόνο με την ολοκλήρωση των ελληνικών υποχρεώσεων για το δεύτερο πρόγραμμα και σίγουρα όχι πριν από το 2018, πριν δηλαδή από τις γερμανικές εκλογές.
Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι πλέον στραμμένα στη γερμανική πρωτεύουσα. Ο Μπάρακ Ομπάμα είχε ανεπίσημο δείπνο το βράδυ της Τετάρτης στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ στην έδρα της καγκελαρίας, ενώ το πρωί της Παρασκευής, καταφθάνουν στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και οι πρωθυπουργοί Ιταλίας (Ρέντσι), Ισπανίας (Ραχόι) και Μ. Βρετανίας (Μέι), οι οποίοι θα έχουν κοινή συνάντηση με την καγκελάριο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Πάντως, σημειώνεται ότι σύμφωνα και με τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν μια εκτεταμένη ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα κατά τη συνεδρίασή τους τον ερχόμενο μήνα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Οι ανακοινώσεις και οι διευκρινίσεις για το πάγιο ύδρευσης και το πάγιο αποχέτευσης
Τι ανέφερε ο Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΪ - Τι απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Πώς γίνεται ο σύντροφος Πολάκης να είναι ο μόνος συνεπής
Αναβάθμιση υπηρεσιών για διευκόλυνση των φορολογούμενων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.