Πολιτικη & Οικονομια

Πρώτο τετ α τετ Τσίπρα - Φίλη μετά τον ανασχηματισμό και τα «καρφιά» του πρώην υπουργού

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330084-682900.jpg
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Η πρώτη τετ-α-τετ συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, μετά την καρατόμηση του δεύτερου από το υπουργείο και τα καρφιά που πέταξε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, έγινε το βράδυ της Τρίτης στην πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών στον απόηχο του ανασχηματισμού και των αντιδράσεων που προκάλεσε και ήδη μετρά πάνω από τρεις ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Φίλης κατά τις δηλώσεις του τη Δευτέρα στην τελετή παράδοσης-παραλαβής υπαινίχθηκε ότι καρατομήθηκε κατόπιν του δημόσιου εκβιασμού στον Πρωθυπουργό από τον αρχιεπίσκοπο και τον κυβερνητικό εταίρο, λέγοντας: «Το άριστα 20 μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό, ποιος κάνει λάθος ο γαλαντόμος καθηγητής; Όσο αυτά δεν εξηγούνται πειστικά, η πρόταση για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν είναι αποδεκτή».

Σαφή απάντηση στα όσα δήλωσε ο κ.  Φίλης έδωσε, το πρωί της Τρίτης από την ενημέρωση συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανείς υπουργός δεν είναι μαθητής. «Στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού δεν βαραίνουν πιέσεις από θεσμικούς ή εξωθεσμικούς παράγοντες» είπε χαρακτηριστικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.