- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Δριμεία κριτική Θεοδωράκη στην κυβέρνηση: Με γρήγορους ρυθμούς μας γυρνούν προς τα πίσω
Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ασκεί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οπισθοδρομεί επιδιώκοντας «να δημιουργήσει δικούς της δικαστές, δικά της τηλεοπτικά κανάλια, δικούς της αξιωματικούς, δικούς της προϊσταμένους στο Δημόσιο».
Η προσπάθειά της να δημιουργήσει δικούς της δικαστές, δικά της τηλεοπτικά κανάλια, δικούς της αξιωματικούς, δικούς της προϊσταμένους στο δημόσιο, είναι άλματα προς τα πίσω
Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η κυβέρνηση κάνει δύο ειδών αλλαγές. Αυτές που έχει υπογράψει στο μνημόνιο, αλλαγές που τις κάνει αργά, τσαπατσούλικα και τις περισσότερες φορές με λάθος ανθρώπους, και κάνει με γρήγορους ρυθμούς αλλαγές που μας γυρνούν στο παρελθόν. Η προσπάθειά της να δημιουργήσει δικούς της δικαστές, δικά της τηλεοπτικά κανάλια, δικούς της αξιωματικούς, δικούς της προϊσταμένους στο δημόσιο, είναι άλματα προς τα πίσω».
Ειδικά, για τη δικαιοσύνη δήλωσε: «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η κυβέρνηση της ελπίδας όπως αυτοαποκαλείται, μετέγραψε από το παλιό καθεστώς έναν πρώην διοικητή της ΕΥΠ, έναν σκληρό δεξιό, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε και δικαστής. Ήταν μια πράξη που σηματοδοτούσε την απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους, ώστε να υποτάξει τους πραγματικούς δικαστές. Όπως κάθε εξουσία εχθρεύεται τους ανεξάρτητους δικαστές. Αντίστοιχες συμπεριφορές, είχαν υπάρξει στο παρελθόν στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά είχαμε πιστέψει όλοι ότι αυτά ανήκουν στις μαύρες σελίδες της ελληνικής δικαιοσύνης. Τώρα επανέρχονται με ένδυμα αριστεροδεξιάς».
Ο κ. Θεοδωράκης δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ ενδιαφέρονται για το κομματικό τους μέλλον κι όχι για τη πορεία της χώρας, ενώ για την πορεία της οικονομίας τονίζει ότι «θα πρέπει να αποφύγει την ελεημοσύνη των ξένων», να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές για την ανασυγκρότηση της χώρας και μετά, με συνεννόηση όλων των κομμάτων, να θέσει το θέμα της μείωσης του χρέους.
Η άρνηση της να υπογράψει μια συμφωνία την άνοιξη του '15, μάς στοίχισε δεκάδες δισεκατομμύρια και μας πήγε στα capital control. Το ίδιο κάνουν τώρα με τις αξιολογήσεις
«Η άρνηση της να υπογράψει μια συμφωνία την άνοιξη του '15, μάς στοίχισε δεκάδες δισεκατομμύρια και μας πήγε στα capital control. Το ίδιο κάνουν τώρα με τις αξιολογήσεις. Αν πάμε στη νέα χρονιά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, τότε κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτός των πολιτικών αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, και αυτό θα είναι καταστροφή. Αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν άλλες προτεραιότητες, δίνουν μάχες για να προασπίσουν το κομματικό τους κράτος και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. […]Τώρα για το χρέος... Ας μην δημιουργούμε ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο. Η ρύθμιση για το χρέος δεν θα γίνει, πριν από τις εκλογές στη Γαλλία, την Ολλανδία, την Γερμανία. Και είναι λάθος η κυβέρνηση να επιζητά συνεχώς την ελεημοσύνη των ξένων. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει, να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, να μειώσει την γραφειοκρατία... Να βεβαιωθούν όλοι στην Ευρώπη ότι δεν θα πισωγυρίσουμε και μετά, τη σωστή στιγμή, να κάνουμε μια εθνική πρόταση για το χρέος. Μια πρόταση όλων των δημοκρατικών κομμάτων. Δεν θα ακούσουν τον Τσίπρα για το χρέος. Θα ακούσουν, όμως, τους Έλληνες» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση με τις επιλογές της έκανε τα πράγματα χειρότερα απ' ό,τι ήταν, ενώ για την κρίση στις σχέσεις με την Εκκλησία, με αφορμή τα Θρησκευτικά, παρατηρεί: «Δεν μπορούν να παζαρεύονται όλα ένα βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. Και μάλιστα με διαιτητή -πώς αλλιώς να τον πω;- τον ακροδεξιό υπουργό Αμύνης».
Τα ακριβή του λόγια ήταν: «Μην μου ζητάτε να σας πω τα ίδια γνωστά ονόματα, τις κουμπαριές, τις αλληλεξαρτήσεις και όλα αυτά που ήδη ξέρετε. Στην τηλεόραση, για να σας πάω στην καρδιά του ερωτήματος σας, υπήρχαν πολλές αμαρτωλές συνήθειες. Δάνεια υπερβολικά πολλά, σύνδεση των ιδιοκτητών των σταθμών απευθείας με την κυβερνητική εξουσία και μηδαμινό όφελος στην κοινωνία από τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Η κυβέρνηση όλα αυτά τα έκανε χειρότερα. Μπορεί πρόσκαιρα να έβγαλε κάποια λεφτά, όμως τα αδιέξοδα είναι μπροστά. Αποφάσισε και διέταξε να εκπέμπουν μόνο τέσσερα κανάλια, ελπίζοντας ότι θα σύρει τους ιδιοκτήτες τους σε συναλλαγή με την κυβερνητική εξουσία. Εμείς λέμε: Καμία άδεια στους εργολάβους και τους προμηθευτές του Δημοσίου. Περισσότερες άδειες με ευθύνη του ΕΣΡ, τουλάχιστον διπλάσιες από αυτές που έδωσε η κυβέρνηση -με χαμηλότερο τίμημα για να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις και μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός- και ταυτόχρονα ένα ποσοστό επί του τζίρου κάθε χρόνο στα δημόσια ταμεία. Θα έβγαζαν περίπου τα ίδια λεφτά, χωρίς να γυρνάμε σε σοβιετικής λογικής ρυθμίσεις με υπουργούς καναλάρχες. Γελάνε όλοι στο σύγχρονο κόσμο με την απόφαση να επιτρέψουμε να εκπέμψουν μόνο τέσσερα κανάλια. Είναι κάτι παράλογο, κάτι που μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα θα μπορούσε να είχε συμβεί.
»Η εικόνα του κ. Τσίπρα έχοντας εξ αριστερών τον υπουργό Άμυνας -επαναλαμβάνω τον υπουργό Αμύνης- να συζητούν με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και να αποφασίζουν για την ύλη που θα διδάσκονται τα παιδιά μας, είναι ντροπή για την Δημοκρατία μας. Αναρωτιέμαι πως το ανέχονται κάποιοι αριστεροί, που έχουν δώσει αγώνες για την ανεξιθρησκεία και μέχρι χθες θεωρούσαν αδιανόητη την εμπλοκή ενός υπουργού Αμύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία.
»Μα τι σχέση έχει ο διάλογος με όλα αυτό που ζήσαμε; Διάλογος και βέβαια πρέπει να γίνεται. Και εγώ έχω συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο και ο κ. Τσίπρας τον έχει δει αρκετές φορές τον τελευταίο μήνα. Αλλά για τα εκπαιδευτικά προγράμματα υπάρχουν επαΐοντες, υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές, υπάρχουν κοινές επιτροπές Εκκλησίας- Πολιτείας. Δεν μπορούν να παζαρεύονται όλα ένα βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. Και μάλιστα με διαιτητή -πώς αλλιώς να τον πω;- τον ακροδεξιό υπουργό Αμύνης. Έλεος. Τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως γιατί δεν τον φωνάξανε»;
Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνιστά ψυχραιμία και νηφαλιότητα στις αντιδράσεις των αμφισβητήσεων του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και να μην ανακατευτούν τα εθνικά θέματα στην πολιτική αντιπαράθεση. Τέλος, για την αποτυχία της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ανάγκη συμπόρευσης των δυνάμεων του ευρύτερου ενδιάμεσου χώρου, τονίζει ότι το Ποτάμι δεν δέχεται διαμερισμό θέσεων και επιμένει στη συνεργασία με την υπέρβαση των παθογενειών του παρελθόντος.