- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η γαλλογερμανική πρόταση «αμυντικής ένωσης», δηλαδή ο πιθανός μελλοντικός ευρωπαϊκός στρατός, έχει κατατεθεί προς έγκριση από τα 27+1 (η Βρετανία είναι σε διαδικασία αποχώρησης) μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.
Λεπτομερέστερα, το γαλλογερμανικό σχέδιο για δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού στρατηγείου έχει στόχο την «ισχυρή Ευρώπη», όπως είπε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ειδικά την αντιμετώπιση κρίσεων και προκλήσεων στα σύνορα, όπως η επιχείρηση κατά διακινητών προσφύγων στη Μεσόγειο. Ο Γάλλος ομόλογος της κ. Ζαν- Υβ Λε Ντριάν είπε ότι το σχέδιο «Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση», θα πρέπει να εφαρμοστεί το αργότερο ως το 2018. Το σχέδιο λέει, επίσης, να εκδίδονται κοινά ομόλογα για την άμυνα.
Αντίθετη με την ιδέα του ευρω-στρατού είναι η Βρετανία, επειδή «το ΝΑΤΟ πρέπει να μείνει ο ακρογωνιαίος λίθος της άμυνας της Ευρώπη. Συμφωνούμε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης, αλλά θα συνεχίσουμε να είμαστε αντίθετοι», είπε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας. Άμυνας κ. Μάικλ Φάλον.
Ιρλανδία και Ολλανδία εμφανίζονται επίσης επιφυλακτικές στην ιδέα του ευρωπαϊκού στρατού.