Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας για Θάσο: Ο βουλευτής έπαιρνε σε λάθος υπουργείο κι έμπλεξε με τη γραφειοκρατία

«Η ουσία είναι ότι η κρατική μηχανή, παρά τις δυσκολίες, αντιμετώπισε την κατάσταση όσο πιο έγκαιρα γινόταν»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για το γεγονός πως ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης καλούσε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να ενημερώσει για την κόλαση φωτιάς στη Θάσο κι έλαβε την απάντηση να καλέσει μετά τις 3 το μεσημέρι, ρωτήθηκε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε το νησί. Ο κ. Τσίπρας απλώς αποκρίθηκε ότι ο βουλευτής καλούσε σε λάθος υπουργείο και για αυτό έμπλεξε με τον δαίμονα της γραφειοκρατίας.

Παρατίθεται ο διάλογός του με τους δημοσιογράφους:

  • Δημοσιογράφος: Η γραμματέας είπε στον βουλευτή να ξαναπάρει στις 3. Να ενοχλήσει τον υπουργό στις 3. Έχει συζητηθεί πάρα πολύ και γι’ αυτό ζητάμε μια απάντηση….
  • Πρωθυπουργός: Επειδή το επάγγελμά σας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μπορείτε να κάνετε live ρεπορτάζ και να καταγράφετε τα πάντα, πρέπει, λοιπόν, να πω ότι το είδα και εγώ αυτό το περιστατικό. Το πρόβλημα ήταν ότι ο βουλευτής έπαιρνε όχι στο υπουργείο το άμεσα υπεύθυνο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Έψαχνε να βρει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ήταν ήδη από το πρωί, από τα χαράματα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και βεβαίως λίγο αργότερα ήταν και στο ίδιο το νησί. Όταν, λοιπόν, παίρνετε σε άλλο υπουργείο είσαστε αντιμέτωποι με τον δαίμονα της γραφειοκρατίας. 

    Η ουσία είναι ότι εδώ στη Θάσο η κρατική μηχανή, παρά τις δυσκολίες που έχει, αντιμετώπισε την κατάσταση όσο πιο έγκαιρα γινόταν. Ήταν εδώ από την πρώτη στιγμή. Πρέπει να δούμε, όμως, πώς αυτούς τους ανθρώπους θα τους ενισχύσουμε. Ήμασταν τυχεροί, επαναλαμβάνω, που είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε 15 εναέρια μέσα από την πρώτη ημέρα στο νησί, γιατί δεν είχαμε αλλού πυρκαγιές. Αν, όμως, είχαμε και αλλού πυρκαγιές ή αν αυτή η φωτιά ήταν στα μέσα του Ιούλη, που έχουμε σε όλη την Ελλάδα τέτοια γεγονότα, θα ήμασταν σε πολύ πιο δύσκολη θέση. Άρα, αυτό το οποίο πρέπει να δούμε τώρα, είναι πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη δουλειά αυτών των ανθρώπων, που δίνουν τη μάχη με αντίξοες συνθήκες.