- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μουζάλας: «Εκτός τόπου και χρόνου» οι απόψεις του υπ. Εσωτερικών της Γερμανίας
Οι 60.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα είναι σαν να έχει 580.000 η Γερμανία
«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ περί επαναπροώθησης προσφύγων που δεν παίρνουν άσυλο στη χώρα του στην Ελλάδα.
Μιλώντας στο Πρακτορείο FM ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για «δηλώσεις που δεν βοηθούν» και πρόσθεσε ότι η έκταση που έχουν πάρει είναι μία φυσιολογική υπερβολή. Εκτίμησε ότι έγιναν για εσωτερικούς λόγους, δεδομένου ότι στη Γερμανία το 2017 θα διεξαχθούν εκλογές. «Δεν μπορεί να μιλάς για επιστροφές σε μία χώρα που έχει 60.000 πρόσφυγες. Το γεγονός ότι έχουμε 60.000 στην Ελλάδα είναι σαν να έχει 580.000 η Γερμανία. Και δεν μπορείς να μιλάς γι' αυτό το πράγμα όταν έχεις υποσχεθεί και όταν έχει ψηφιστεί πως θα έπρεπε φέτος να έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα στην Ευρώπη 30.000 πρόσφυγες και έχουν δεχθεί μονάχα περίπου 3.500», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.
«Υπήρχε μία ευρωπαϊκή συμφωνία από τα παλιά, όταν οι προσφυγικές ροές ήταν 5.000 - 10.000 τον χρόνο, όπου όταν κάποιος άτυπος μετανάστης συλλαμβανόταν σε μία χώρα της Ευρώπης, επιστρεφόταν στη χώρα από την οποία πρωτομπήκε. Συνήθως κύριες χώρες υποδοχής είναι η Ελλάδα και η Ιταλία. Αυτό κατέπεσε επειδή ήταν και άδικο και σαθρό. Μπορούσε να γίνει όταν ήταν 5.000-10.000 μετανάστες τον χρόνο. Όταν είναι 850.000 δεν έχει νόημα», εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός.
Ο κ. Μουζάλας παρατήρησε επίσης ότι οι δηλώσεις του ντε Μεζιέρ και της Επιτροπής, χθες, «ήταν εκτός τόπου και χρόνου για κάτι το οποίο έχει θάψει η Ιστορία. Και όταν τα πράγματα τα θάβει η Ιστορία, δεν μπορείς να τα βάλεις στο κάδρο».
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια», πρόσθεσε, «αποφάσισαν ότι θα φτιαχτεί μία Επιτροπή που θα μελετήσει έναν καινούργιο τρόπο που θα έχει μέσα και την έννοια του μοιράσματος. Δηλαδή, μπορεί να μπαίνεις στην Ελλάδα, αλλά λίγο μετά, θα πας για το άσυλο σε μία άλλη χώρα. Η Επιτροπή αυτή θα παρουσιάσει τις εργασίες της τον Δεκέμβρη - Γενάρη».