Πολιτικη & Οικονομια

Τελεσίγραφο Λαγκάρντ: Η ελάφρυνση του χρέους περνά από το ασφαλιστικό

Το 10% του ελληνικού ΑΕΠ πηγαίνει στις συντάξεις, όταν στην Ευρώπη είναι στο 2,5%

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319204-628212.jpg
EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Η βιωσιμότητα και το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους συνδέεται με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, προειδοποιεί η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ τόσο την κυβέρνηση όσο και τους Ευρωπαίους εταίρους. Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι είναι ανάγκη και το συνταξιοδοτικό σύστημα να καταστεί βιώσιμο σε μεσοπρόθεσμη και μακροχρόνια βάση.

«Εάν η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση δεν είναι τόσο βαθιά όσο χρειάζεται, τότε η άλλη πλευρά (σ.σ. Ευρώπη) θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», επισήμανε η γενική διευθύντρια στου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε.

Στην ερώτηση αν και κατά πόσο το ΔΝΤ απαιτεί πρόσθετα μέτρα για το ασφαλιστικό με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η Λαγκάρντ απάντησε ότι το ασφαλιστικό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση πρέπει να είναι σημαντική και να πηγαίνει σε βάθος», είπε η Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι το 10% του ελληνικού ΑΕΠ πηγαίνει ετησίως για την στήριξη του ασφαλιστικού, όταν στην Ευρώπη το σχετικό ποσοστό είναι 2,5%. Για αυτό και χαρακτήρισε τη μεταρρύθμισή του μονόδρομο προκειμένου να μην συσσωρεύονται ελλείμματα και χρέος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.