- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Αγαπημένο μου ημερολόγιο
Ο Ευτύχης Παλήκαρης κάνει crash test στην νέα προηγμένη κρεατομηχανή της Siemens, παράγοντας splatter
«Πρέπει να ματώσουμε» ήταν η φράση του Γιώργου Παπανδρέου, πάνω στην οποία στηρίχθηκε η κυβερνητική πρωτοβουλία για σύσταση μιας πεντάδας εξεταστικών επιτροπών, δύο από τις οποίες μπήκαν ήδη σε κίνηση: η μία για την υπόθεση Siemens και η άλλη για το Βατοπέδι.
Ο πρωθυπουργός πρόταξε για συμβολικούς λόγους την εξεταστική για τα «πάρε-δώσε» με τη γερμανική Siemens, αφού ως σκάνδαλο «άγγιξε» και τα δύο κόμματα εξουσίας. Ο ίδιος αποστασιοποιήθηκε σε ανύποπτο χρόνο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ –Τσουκάτος, Μαντέλης–, το όνομα των οποίων ενεπλάκη. Οι υπολογισμοί έλεγαν ότι μπορούσε έτσι η νέα κυβέρνηση να στρέψει την υπόθεση αυτή εις βάρος της ΝΔ. Αμ δε! Εδώ και μέρες άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα τα αντίγραφα του προσωπικού ημερολογίου του πρώην επιτελικού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, αλλά και δημοσιεύματα για επαφές του με τον Χάρη Παμπούκη, υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου, τον άνθρωπο που έχει αναλάβει το χειρισμό των υποθέσεων με τις επιτροπές της Βουλής! Ο κ. Παμπούκης αίφνης βρέθηκε να διαψεύδει τις όποιες συναντήσεις και συσκέψεις που δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι είχε με τον κ. Χριστοφοράκο μετά το 2004. Όσο για τα ερωτήματα γιατί τώρα οι αποκαλύψεις και γιατί αίφνης βάλλεται ο πυρήνας των συνεργατών του πρωθυπουργού, από φίλια μάλιστα πυρά, μένει να απαντηθούν...
Για τον Αντώνη Σαμαρά, η εξεταστική επιτροπή ήταν από την αρχή δίκοπο μαχαίρι. Ναι μεν υπήρχαν οι σκιές στελεχών του ΠΑΣΟΚ και η «ομολογία» Τσουκάτου, όμως επί κυβερνήσεων ΝΔ έγινε η «μεγάλη φυγή» του βασικού υπόπτου Μ. Χριστοφοράκου στη Γερμανία, απ’ όπου τώρα στέλνει με δόσεις αντίγραφα του προσωπικού του ημερολογίου. Στις «100 καυτές σελίδες του Mr Siemens» που δημοσιεύτηκαν την περασμένη Κυριακή παρελαύνουν ονόματα πρώην και νυν στελεχών –από τον Κ. Μητσοτάκη, την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Δ. Αβραμόπουλο και τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου, μέχρι τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα, τον Γ. Αλογοσκούφη, τον Π. Δούκα, ακόμα και τον ατίθασο Γ. Γιακουμάτο. Οι κατηγορίες πέφτουν επί δικαίων και αδίκων και ενώ οι διαψεύσεις δεν λένε να κοπάσουν, προαναγγέλλεται η δημοσίευση την ερχόμενη Κυριακή και άλλων 100 σελίδων από το «αγαπημένο ημερολόγιο» Χριστοφοράκου.
Το «κερασάκι στην τούρτα» βεβαίως ήταν η ευχαριστήρια επιστολή του Κώστα Καραμανλή προς τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens, που έκανε άνω κάτω τη ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς, που είπε και αυτός ασμένως «ναι» στη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, γνώριζε εξ αρχής ότι λόγω της χρόνιας πολιτικής του εξορίας από το κόμμα του οποίου σήμερα ηγείται, ήταν υπεράνω πάσης υποψίας. Και οραματίστηκε μέσω της κάθαρσης μια «φυγή προς τα εμπρός». Μόνο που το πρόβλημα είναι με τους «από κάτω». Κάποιοι προεξοφλούν ότι με την ιστορία αυτή θα «καεί» ένα ακόμη τμήμα στελεχών του κόμματος, που επέζησε από το «ολοκαύτωμα» του Βατοπεδίου. Όσο για το νέο πρόεδρο της ΝΔ, βιώνει και αυτός σήμερα ό,τι η Ντόρα Μπακογιάννη προεκλογικά. Μπορεί να μη θέλει, αλλά προς το παρόν είναι αναγκασμένος να υπερασπίζεται την «κληρονομιά Καραμανλή» – και να εισπράττει ένα ανεξόφλητο πολιτικό κόστος από τη δραματική πενταετία γαλάζιας διακυβέρνησης. Άλλωστε, ο πρώην πρωθυπουργός ήταν που αρνήθηκε τρεις φορές την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.
Η επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της περί τα μέσα Μαρτίου. Θα λάμψει η αλήθεια; Θα ματώσει τελικά το πολιτικό σύστημα για την αυτοκάθαρσή του; Όποιος στ’ αλήθεια το πιστεύει, να σηκώσει το χέρι.