Πολιτικη & Οικονομια

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας πιστεύει στο «συστηματικό ψέμα»

Χρειάζονται «μεταρρυθμίσεις για το συμφέρον των πολλών»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι πιστεύει στο «συστηματικό ψέμα». Εν αντιθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο ίδιος πιστεύει στην αλήθεια και στην ανάγκη να προχωρήσουν «μεταρρυθμίσεις για το συμφέρον των πολλών».

«Προσωπικά πιστεύω στην αλήθεια κι εκείνος στο συστηματικό ψέμα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δική του μεγάλη ευθύνη είναι να ανταποκριθεί με προτάσεις και πολιτικές στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

«Δεν θέλω να παράξουμε πλούτο για τον πλούτο, αλλά για να δημιουργήσουμε απόθεμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος μας πρέπει να είναι η συνολική ευημερία των πολιτών και όχι η κοινωνία των δυο τρίτων, η κοινωνία των λίγων κομματικών εκλεκτών», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στο ασφαλιστικό που προωθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τονίζει ότι «το σχέδιο Κατρούγκαλου προάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κατακερματισμό της κοινωνίας, καθώς διαφυλάσσει προνόμια σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες κομματικών πελατών σε βάρος των υπολοίπων».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό αναφέροντας ότι «έχουμε προθεσμία τριών μηνών να συμμορφωθούμε. Αν δεν ανταποκριθούμε, τότε πραγματικά θα απειληθούμε με έναν de facto διετή αποκλεισμό από τη συνθήκη».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «το προσφυγικό πάνω απ' όλα είναι ζήτημα ασφάλειας. Για τους πολίτες για τη χώρα», ενώ στην ερώτηση τι διαφορετικό θα έκανε ο κ. Μητσοτάκης τονίζει: «Πρώτα απ' όλα θα πίεζα περισσότερο την Τουρκία. Τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις θα πίεζα να εφαρμόσει πλήρως τις σχετικές συμφωνίες. Κυρίως να εξαρθρώσει άμεσα τα παράνομα δίκτυα διακινητών, που δρουν στο εσωτερικό και στις ακτές της. Θα φρόντιζα να εγγυηθώ ότι κανείς δεν θα εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια χωρίς να καταγραφεί ζητώντας περισσότερους πόρους και υποδομές γι' αυτήν τη διαδικασία. Και πάντως θα φρόντιζα να μην αναλάβω τόσο υπερβολικές δεσμεύσεις. Αν το είχα κάνει, όμως, θα τιμούσα την υπογραφή μου».