Πολιτικη & Οικονομια

Οι κρίσιμες συναντήσεις του Τσίπρα στο Νταβός

Η «προειδοποίηση-βόμβα» Μοσκοβισί για το ασφαλιστικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317761-626036.jpg

Σειρά κρίσιμων επαφών έχει στο Νταβός ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το βράδυ της Τετάρτης, συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος νωρίτερα είχε πετάξει τη «προειδοποίηση-βόμβα» για το ασφαλιστικό, λέγοντας πως προαπαιτούμενο για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση είναι να κλείσει η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε, όπως αναμενόταν, η ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ ‘οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, συζητήθηκε επίσης η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς και η πορεία της ελληνικής οικονομίας με βάση τα θετικά στοιχεία ανάκαμψης που παρουσίασε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Λούκα Βινσεντίνι.

Στην συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, υπογραμμίστηκε η ανάγκη εναλλακτικής διεξόδου στην Ευρώπη από την πολιτική της λιτότητας, η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμοποίησης των οικονομικών θεσμών και η υπεράσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων δήλωσε στον πρωθυπουργό τη σταθερή της θέση για εμπλοκή των κοινωνικών εταίρων στην παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, καθώς και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Για τον σκοπό αυτό, αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων θα επισκεφθεί το προσεχές διάστημα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Αθήνα.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα και η προσφυγική κρίση αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης και σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία εκτιμήθηκε η ελληνική προσπάθεια για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα μοιράζει δίκαια τα βάρη.

Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό, υπήρξε συζήτηση για τα στοιχεία της κρίσης, ενώ υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα για τη διαχείριση του ζητήματος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.