Πολιτικη & Οικονομια

Handelsblatt: Πρόθυμη η Γερμανία να βοηθήσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής

Ο Τσακαλώτος επιθυμεί να αποδεχθεί προσφορά του Σόιμπλε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316854-624943.jpg

Πρόθυμη να συνδράμει στην πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα είναι η γερμανική ηγεσία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, ενόψει της συνάντησης των δύο υπουργών Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - Ευκλείδη Τσακαλώτου, την προσεχή Τετάρτη, στο Βερολίνο.

Στο άρθρο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να επιθυμεί να αποδεχθεί μια προσφορά που είχε κάνει ο Σόιμπλε στους Έλληνες εδώ και αρκετά χρόνια. Η Handelsblatt αναφέρεται σαποστολή 500 υπαλλήλων των γερμανικών υπηρεσιών φορολογικού ελέγχου στην Ελλάδα. Ωστόσο, έως σήμερα από τις ελληνικές αρχές έχουν ζητηθεί μόλις 10.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Βάλτερ-Μπόργιανς, ο οποίος τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα πάντα προκειμένου να ενισχύσει τη βάση εσόδων της - κυρίως μέσω της τήρησης των φορολογικών νόμων και της πραγματικής καταβολής των φόρων». «Προφανώς ο κ. Τσακαλώτος θέλει να κάνει εκ των υστέρων αυτό που με ασυγχώρητο τρόπο παραμέλησαν να κάνουν οι προκάτοχοί του», καταλήγει η Handelsblatt.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.