- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Επίσημες προσκλήσεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 θα γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα, όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA.
Ο υφυπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για προγράμματα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη στήριξη των υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων.
Ανέφερε ότι θα δοθεί περιθώριο ενάμιση μήνα ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ετοιμάσουν τις αιτήσεις τους, ενώ «θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια -στο πλαίσιο της απλοποίησης και της διαφάνειας των διαδικασιών- για πάταξη του .παρασυστήματος που επωφελείτο, καρπώνοντας σημαντικό μέρος της επιδότησης βοηθώντας τους ενδιαφερόμενους στην ετοιμασία των αιτήσεων.
Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Χαρίτσης δεν θα απαιτείται η κατάθεση όλων των δικαιολογητικών παρά μόνο αφότου εγκριθεί η αίτηση. Στόχος του νέου ΕΣΠΑ, υπογράμμισε, είναι η ενίσχυση των παραγωγικών στρωμάτων της κοινωνίας που έχουν πληγεί από την κρίση, δηλαδή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νέοι επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενοι.
Οι τομείς στους οποίους θα κατευθυνθούν οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ, όπως υπενθύμισε, θα είναι ο αγροτικός, και κυρίως το κομμάτι της μεταποίησης, η ενέργεια και ιδιαιτέρως οι ανανεώσιμες πηγές και η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων αλλά και ο κλάδος των νέων τεχνολογιών.
Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξυγίανε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που έληξαν το 2015 (με πλήρη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων της περιόδου 2007-2013), καθώς ελαφρύνθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός λόγω του ότι δεν χρειάστηκε να καταβληθούν πόροι κρατικοί -μέσω απεντάξεων- που είχαν δεσμευτεί, χωρίς παράλληλα να επηρεαστεί -παρά μόνο θετικά- η θέση της Ελλάδας αναφορικά με την απορροφητικότητα των πόρων.