Πολιτικη & Οικονομια

Νέος επικεφαλής για τους Πρόσφυγες στον ΟΗΕ

Ποιος είναι και τι έχει ν’ αντιμετωπίσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316343-623836.jpg

Καινούργιος επικεφαλής της UNCHR (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες) είναι ο Ιταλός κ. Φίλιππο Γκράντι, που παίρνει τη θέση του Πορτογάλου κ. Αντόνιο Γκουτιέρεζ.

Ενώ ο προκάτοχός του ήταν πολιτικός καριέρας (είχε διατελέσει και πρωθυπουργός), ο κ. Γκράντι, γεννημένος το 1957, πτυχιούχος Ιστορίας και Φιλοσοφίας από το πανεπιστήμιο του Μιλάνου, έχει εργαστεί βασικά στον ΟΗΕ, σε προσφυγικές υπηρεσίες εμπόλεμων ζωνών τα τελευταία 20 χρόνια: Παλαιστίνη, Σουδάν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβερία, Ρουάντα, Μπουρούντι κλπ.

Η UNCHR διαθέτει προσωπικό 9.300 ανθρώπων σε 123 χώρες του κόσμου, ενώ οι πρόσφυγες αυτή τη στιγμή φτάνουν τα 60.000.000. Φέτος, χρονιά που η Ευρώπη αντιμετώπισε το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων από το 1945, οπότε τέλειωνε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο ΟΗΕ διέθεσε περίπου 7 δισ. δολάρια για την UNCHR.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.