Πολιτικη & Οικονομια

#ThisIsACoup: Ο Τσίπρας στο ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον για τη δραματική 7μηνη διαπραγμάτευση

Ο δημοσιογράφος περιγράφει «πώς η ΕΕ κατέστρεψε την πρώτη ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
#ThisIsACoup - Episode 1- "ANGELA, SUCK OUR BALLS"

Πρεμιέρα έκανε την Τρίτη το νέο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου των Channel 4 και Guardian Πολ Μέισον, «#This Is A Coup» («Αυτό είναι πραξικόπημα»), το οποίο είναι αφιερωμένο στην επτάμηνη διαπραγμάτευση της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και στα όσα δραματικά προηγήθηκαν της υπογραφής της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου κι έχει γίνει υπό τη σκηνοθεσία της Θεόπης Σκαρλάτου.

Σημειώνεται ότι και ο τίτλος του είναι δανεισμένος από το περίφημο hashtag που είχε γίνει το πρώτο trend παγκοσμίως στο Twitter κατά τις δραματικές ώρες της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου. Για την ιστορία, σημαίνουσας σημασίας είναι και ο υπότιτλος του επεισοδίου: «ANGELA, SUCK OUR BALLS».

Ο δημοσιογράφος περιγράφει όπως στο ντοκιμαντέρ του, το οποίο θα προβληθεί σε επεισόδια, το «πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέστρεψε την πρώτη ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση της σύγχρονης ιστορίας» της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «οικονομικό πόλεμο». Μάλιστα, ο δημοσιογράφος σχολιάζει πως μπορεί στην πρώτη του ομιλία μετά την εκλογική νίκη του Ιανουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας να μίλησε για δημοκρατία, αλλά στη συνέχεια «θα ανακαλύψει τα όρια της δημοκρατίας, όταν διαπραγματεύεσαι με την ελίτ της Ευρώπης».

Στο πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε περιγράφεται η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου, οι πρώτες συγκρούσεις με την Τρόικα καθώς και η κλιμάκωση που ακολούθησε.

Σε αυτό ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξηγεί στο Βρετανό δημοσιογράφο τη σκληρή διαπραγματευτική στάση που θα ακολουθήσει η Ελλάδα απέναντι στου δανειστές και τη γρήγορη, καθαρή λύση που αυτή θα επιφέρει.

Στο τέλος του πρώτου επεισοδίου, οι δημιουργοί του #ThisΙsΑCoup μας δίνουν μια γεύση από το τι θα δούμε την Τετάρτη στο δεύτερο επεισόδιο. Σε αυτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθισμένος σε έναν καναπέ λέει στον Βρετανό δημοσιογράφο: «Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που θα πληρώσουμε τους δανειστές με το αίμα μας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.