Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος: Μνημόνιο 3 = «Φτου ξελευτερία»

 Και τι άλλο είπε σε συνέντευξη εφόλης της ύλης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το τρίτο Μνημόνιο που υπόγραψε η κυβέρνησηΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ είναι το καλύτερο, γιατί αποτελεί την «τελική συμφωνία εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια», είπε χτες το βράδυ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος, σε εφόλης της ύλης συνέντευξή του στο «Σταρ».

Άλλα αξιοσημείωτα της συνέντευξης:

· Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου, αρχικά συγκρούστηκε με τους δανειστές. Αλλά εκείνο το «βράδυ του Ιουλίου όπου κρινόταν το μέλλον της χώρας, το κλειδί για την απόφαση ήταν η ‘λύση’ Σόιμπλε που ήθελε την χώρα όχι μόνο εκτός Ευρωζώνης αλλά και εκτός ΕΕ, με παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας 50 δισ. ευρώ και την μετατροπή της σε αποθήκη ανθρώπων»

· Η απόφαση της κυβέρνησης «ήταν αντίθετη με την εντολή του Ιανουαρίου. Και επειδή δεν είχαμε πάρει τέτοια εντολή, οδηγήσαμε τη χώρα σε εκλογές, προκειμένου να αποφασίσουν οι πολίτες. Η εύκολη λύση θα ήταν να μην κάνουμε εκλογές. Αλλά αφού αλλάξαμε πολιτική, έπρεπε να την εγκρίνει ο λαός», όπως και έγινε το Σεπτέμβριο.

· Με τη δική μας συμφωνία ανατρέψαμε πολλά απ΄ όσα ίσχυαν στα πρώτα δύο Μνημόνια: την κατάργηση του αγγλικού δικαίου που ισοδυναμούσε με πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος της χώρας, τη μη περικοπή 500 εκ. € από τον προϋπολογισμό της άμυνας: «δεν κόπηκε ούτε 1 €»

· «Αν οι Έλληνες πιστέψουμε στην ελληνική οικονομία, αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε την χώρα, επιστρέφοντας τα χρήματα που βρίσκονται στα στρώματα, και εκείνα που κάποιοι διοχέτευσαν στο εξωτερικό, η ελληνική οικονομία δεν έχει ανάγκη κανέναν».