Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση χτίζει ένα μεγάλο αριστερό κράτος

Την Κυριακή η πρώτη δοκιμή για τις εσωκομματικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και διαβεβαίωσε τους ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι εσωκομματικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν κανονικά με πρώτη δοκιμή της διαδικασίας αυτήν την Κυριακή.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

• Εξαιρετικά άστοχη η δήλωση του κ. Μπαλτά για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν εξυπηρετεί την εθνική προσπάθεια για την επιστροφή των Μαρμάρων.

• Οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου, έχουμε υπογράψει σχετική σύμβαση με μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνίας και η πρώτη δοκιμή θα γίνει την Κυριακή.

• Από τη στιγμή που δίνουμε στους Νεοδημοκράτες την ευκαιρία να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και να ψηφίσουν τον επόμενο πρωθυπουργό, είμαι βέβαιος ότι θα πάρουν την τύχη του κόμματος στα χέρια τους. To 2016 θα είναι μια καλή χρονιά για τη Νέα Δημοκρατία.

• Η πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνονται ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση, δεν περιμέναμε τη γερμανική εφημερίδα να μας το πει. Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την τεχνοκρατική επάρκεια ούτε την πολιτική βούληση να χειριστεί σοβαρά προβλήματα όπως η οικονομία και το προσφυγικό.

• Η αντίδραση της κυβέρνησης στο δημοσίευμα της «Die Welt» ήταν υπερβολική και δείχνει ότι ενοχλήθηκε από την αλήθεια. Όσες φορές έχουμε επιχειρήσει ως χώρα να χωρίσουμε την Ευρώπη σε κακούς Γερμανούς και καλούς Γάλλους, δεν μας έχει βγει σε καλό.

• Η κυβέρνηση χτίζει ένα μεγάλο Αριστερό κράτος διορίζοντας διευθυντές σχολείων με έναν τρόπο που σίγουρα δεν είναι αξιοκρατικός και αντικαθιστώντας το 80% των διοικητών των νοσοκομείων χωρίς καμία ουσιαστική αξιολόγηση.

• Όλοι οι διορισμοί που έχουν γίνει σε νευραλγικές θέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ έγιναν με συνδικαλιστικά ή οικογενειακά κριτήρια, την ώρα που προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η αποπολιτικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης.

• Εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε πραγματική συναίνεση, θα έπρεπε να δημιουργήσει μια διακομματική μικρή επιτροπή που θα ορίσει τις κρίσιμες θέσεις στελέχωσης του δημόσιου τομέα.

• Όσο δεν πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις που έχω θέσει για συναίνεση, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεννόησης με τον κ. Τσίπρα.