Πολιτικη & Οικονομια

18μηνη παράταση στους αναπτυξιακούς νόμους του 2004 και 2011

Δέσμευση Σταθάκη για τις επιχειρήσεις μετά από ερώτηση του Οδ. Κωνσταντινόπουλου του ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
314804-232619.jpg

Παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2017 θα δοθεί στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους του 2004 και του 2011 και μπορούν να φτάσουν στο 50% του έργου, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2016 θα δοθεί παράταση 18 μηνών στους δύο αναπτυξιακούς νόμους. Στην παράταση θα περιλαμβάνονται μόνο οι επιχειρήσεις που έκαναν αίτημα χρηματοδότησης διότι έχουν ολοκληρώσει το 50% του έργου ή εντός του επόμενου εξαμήνου (δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο) θα κάνουν αίτημα για ολοκλήρωση του 50% του έργου. «Όλες οι άλλες επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να φτάσουν στο 50%, απεντάσσονται αυτόματα τον Ιούνιο του 2016», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών. 

«Θα διαμορφώσουμε όλες τις προϋποθέσεις για να το κάνουν αρκεί να είναι πιο μικρό, πιο ευέλικτο, πιο συμπαγές», δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομίας, ανακοινώνοντας ότι για τους ελέγχους που γίνονται στους 80 εξωτερικούς συνεργάτες που χρησιμοποιούνται από τους καταλόγους του ΤΕΕ και του Οικονομικού Επιμελητηρίου, θα προστεθούν άλλοι 200 προκειμένου να γίνουν οι έλεγχοι των επενδυτικών σχεδίων και της προόδου τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.