Πολιτικη & Οικονομια

Τι απαντούν Ζάιμπερτ και γερμανική πρεσβεία για τα περί «ακυβέρνητου καραβιού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
314765-232544.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και ό,τι έχουμε να συζητήσουμε με την χώρα, το συζητούμε με την κυβέρνηση της χώρας και τους συνεργάτες της», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα που ήθελε την γερμανική πρεσβεία της Αθήνας να έχει υποβάλει έκθεση στην οποία περιγράφει την Ελλάδα ως «ακυβέρνητο καράβι».

Ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ακόμη ότι δεν έχει υπόψη του την εν λόγω έκθεση, αλλά και ότι δεν θα έκανε αναφορά σε εσωτερικές εκθέσεις. Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης έκαναν πάντως λόγο, για την καλή σχέση και την τακτική επικοινωνία του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Από την πλευρά της, με ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, υπογραμμίζει τη στενή συνεργασία της Γερμανικής Κυβέρνησης και της ίδιας της πρεσβείας με τις ελληνικές αρχές.

Παράλληλα χαρακτηρίζει «υποθετική εσωτερική αλληλογραφία», έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο γερμανικό Τύπο και επισημαίνει τα επαινετικά λόγια του ομοσπονδιακού υπουργού κ. Στάιμαϊερ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γερμανικής Πρεσβείας η οποία στην ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι «ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία. Σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.