- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μουζάλας: Υπήρξε συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν, αλλά όχι επίσημα
«Θα δοθεί λύση στην Ειδομένη και θα είναι δύσκολη»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επιβεβαίωσε μιλώντας στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης ότι υπήρξε συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν μεταξύ δύο επιτρόπων, αλλά εκτός επίσημης συζήτησης.
Πρόκειται όμως για χώρες που έχουν διαφορετική αντίληψη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, όπως η Ουγγαρία που υψώνουν φράχτες.
Τέλος, ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται να παραμείνει στη Ζώνη Σένγκεν, ενώ απέρριψε τα περί εγκλωβισμού μεταναστών στην χώρα μας.
Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών αναφέρθηκε μιλώντας στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μουζάλας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά δυναμική παρέμβαση των ελληνικών Αρχών στα σύνορα με τα Σκόπια ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
«Όποτε έχω πει ότι η κατάσταση θα καθαρίσει - το είπα στη Μυτιλήνη, το είπα στη Βικτώρια – η κατάσταση καθάρισε. Με αυτή την έννοια λοιπόν στην Ειδομένη θα δοθεί λύση και η λύση αυτή προφανώς δεν θα είναι μια βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου. Θα είναι μια δύσκολη λύση για την κυβέρνησή μας και πιστεύω για όλα τα πολιτικά κόμματα αφού κανείς δεν θέλει να ασκείται βία ή οτιδήποτε άλλο. Δίνουμε μια ευκαιρία και προσπαθούμε να το αποφύγουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος τόνισε πως στα χερσαία σύνορα η διαχείριση είναι άψογη και πρόσθεσε αναφερόμενος στην κατάσταση στο ανατολικό Αιγαίο:
«Στα θαλάσσια σύνορα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αποτροπής. Είναι πνιγμός. Και αυτό το ξέρουμε όλοι. Και όσοι κυβέρνησαν παλαιότερα και η κυβέρνηση τώρα. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχουμε δηλώσει και στην ΕΕ ότι δεν πρόκειται να το κάνουμε εμείς, εξάλλου δεν μας το ζητάει κανείς. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και για αυτό έχουμε προμετωπίδα της πολιτικής μας την αντιμετώπιση των ροών στην Τουρκίας – στις ακτές της Τουρκίας - είναι ότι άπαξ και μπει στη βάρκα για να φτάσει σε εμάς δεν μπορεί παρά να γίνει διάσωση και αυτό γίνεται».