- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μοσκοβισί-Τσακαλώτου
Εκκρεμούν 3-4 ζητήματα μέχρι την εκταμίευση της δόσης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ
Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί, και του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδος, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο Γάλλος επίτροπος δήλωσε αισιόδοξος ότι μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας θα έχουν κλείσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα ώστε να προχωρήσει κανονικά η εκταμίευση της υποδόσης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Ειδικότερα, επισήμανε ότι εκκρεμούν τρία με τέσσερα ζήτημα, αλλά δεν ανέφερε ποια είναι αυτά. «Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας θα επιλύσουμε τα ζητήματα», διαβεβαίωσε ο κ. Μοσκοβισί και προειδοποίησε πως «χωρίς την επίλυση αυτών των ζητημάτων μέχρι τη Δευτέρα, η συμφωνία θα είναι πιο δύσκολη» ασκώντας νέες πιέσεις προς την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.
Gallery
Ο κ. Μοσκοβισί δεν μίλησε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για το αν είναι μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Τόσο ο Πιερ Μοσκοβισί όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις για το ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε πως η συζήτηση πρέπει να αρχίσει πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ ο Γάλλος επίτροπος απέφυγε να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα. «Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος» είπε ο κ. Τσακαλώτος.
«Στόχος όλων μας είναι οικοδομήσουμε ένα success story και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη», υποστήριξε ο κ. Μοσκοβισί. Συμπλήρωσε ότι οι συζητήσεις για το χρέος θα πρέπει να προχωρήσουν βήμα-βήμα: « Να κατακτήσουμε μικτές νίκες. Να φτάσουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση η οποία θα είναι πολιτικά αποδεκτή από όλες τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης», κατέληξε.