Πολιτικη & Οικονομια

«Ευχαριστούμε τον Πέτρο Γαϊτάνο...» Η ακτινογραφία μιας συνέντευξης

Τα status updates του Forrest Gump #0016

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
27851-63072.jpg
  • Λίγα δευτερόλεπτα πριν εκφράσει την στήριξή του στη Χρυσή Αυγή, στο γνωστό απόσπασμα της εκπομπής του «Macedonia TV», ο Πέτρος Γαϊτάνος, δηλώνει με σπαραγμό (στο 0.02) ότι «τον θλίβουν οι νεοέλληνες που είναι πολύ μπερδεμένοι και αφηνιασμένοι». Ότι τον ενοχλούν γιατί «ο έλληνας» όπως λέει, «έχει έναν εγωϊσμό και κοιτάζει μόνο τον εαυτούλη του, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Είναι τόσο... (ύφος «πληγωμένο πουλάκι») λυπηρό αυτό!» (στο 0.38)

     

  • Λίγα δευτερόπλεπτα μετά (στο 1.21), ο ίδιος ο «ενοχλημένος από τον νεοέλληνα που κοιτάζει μόνο τον εαυτούλη του», καλλιτέχνης, θα φέρει ως παράδειγμα τους μαύρους που πουλάνε τα CD (τα πειρατικά, αυτά που όταν πουλιούνται δεν του αποφέρουν δικαιώματα) για να δικαιολογήσει τις πράξεις της Χρυσής Αυγής!
  • Μετάφραση; Εγώ που αηδιάζω από τους νεοέλληνες που κοιτάζουν μόνο τον εαυτούλη τους, δεν έχω πρόβλημα να καίνε και να σακατεύουν τυχαία, ανθρώπους, αρκεί να διαφυλλάξω τα λεφτά ΜΟΥ από τις πωλήσεις των Χριστιανικών Ύμνων της Αγάπης».

     

  • Μάλιστα για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση, φροντίζει να συμπληρώσει (στο 1.27) ότι «του έρχεται πολλές φορές να πιάσει αυτούς τους μαύρους και να πάρει όλα αυτά τα CD και να χτυπήσει... να τα σπάσει στο κεφάλι τους». Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το «Γλυκύ μου Εαρ» δεν είναι το καλύτερο ρόπαλο – γι’ αυτό προφανώς και δεν το κάνει ο ίδιος. Θα μπορούσε βέβαια, όταν σπάσει το cd να κάνει έναν πρώτης τάξεως σουγιά. Aλλά αυτό γίνεται με όλα τα σπασμένα CD, όχι μόνο με τα χριστιανικά, οπότε χάνεται η συμβολική αξία τους. Καλύτερα λοιπόν ας αναλάβουν οι «επαγγελματίες» λεβέντες με τα πραγματικά ρόπαλα.

     

  • Άρα, στο μυαλό του Πέτρου Γαϊτάνου, η Χρυσή Αυγή, που προφανώς λειτουργεί ως ψύχραιμη και λογική δύναμη στον αντίποδα των «αφηνιασμένων νεοελλήνων» (δικά του λόγια στο 0.02), καλά κάνει. Άσε που βάζει ένα τέλος σε αυτή την «χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών και των διάφορων μοιραίων γύρω-γύρω οι οποίοι τόσα χρόνια μας έχουν καταστρέψει» (πάλι δικά του λόγια στο 2.27). Προφανώς εδώ περίμενε την Σοφία Γκόσιου που του έπαιρνε τη συνέντευξη να αφήσει το μικρόφωνο και να πιάσει τις αλυσίδες για να τον πλακώσει στο ξύλο, αλλά πάλι απογοητεύτηκε….

     

  • Εδώ βέβαια γεννιέται ένα ερώτημα. Στην αρχή (στο 0.25), για να δώσει έμφαση στην απέχθεια που του προκαλούν οι νεοέλληνες, τονίζει ότι «όταν μερικές φορές φεύγει στο εξωτερικό, νομίζει ότι ανασαίνει λίγο…». Που σημαίνει ότι όταν φεύγει από την χαζοευγενική Ελλάδα που τον καταπιέζει και τον θλίβει, «ανασαίνει» σε ένα μέρος στο εξωτερικό όπου κυκλοφορούν άφθονα τάγματα εφόδου, γίνονται τυφλές επιθέσεις με βάση το χρώμα και χριστιανοτραμπούκοι προπηλακίζουν ηθοποιούς και κλείνουν θέατρα! Προφανώς ταξιδεύει συχνά στην Καμπούλ, την Κολομβία και το Μεξικό.

     

  • Πάντως η συνέντευξη δεν προκάλεσε καμμία εντύπωση στις δύο παρουσιάστριες της εκπομπής «Κορίτσια για Σπίτι». Προφανώς είναι εθισμένες κι αυτές σε ερωτήσεις του τύπου «Πες μας Ηλία Κασιδιάρη, πώς συνδιάζεις την πολιτική με το ξεκοίλιασμα μεταναστών, χωρίς να λερώνεις με αίμα τα κοστούμια σου που τόσο σου πάνε…», σαν αυτές που γίνονται στις lifestyle εκπομπές των μεγάλων καναλιών.
  • Το μόνο που μένει τώρα να διευκρινιστεί, είναι μια τελευταία λεπτομέρεια της συνέντευξης: Το τραγούδι «τζιβαέρι», που παίζει από κάτω, σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, έχει κάποια σημειολογική σημασία; Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα, (δεδομένου ότι «Τζιβαέρι» σημαίνει «Θησαυρός»), να αναφέρεται στα διαφυγόντα κέρδη από τα CD που πουλάνε οι μέλλοντες μαχαιρωμένοι Νιγηριανοί;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.