Πολιτικη & Οικονομια

Τα 600 ομογενή δις (εξαμαρτείν)

Τα status updates του Forrest Gump #011

Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

  • Συνήθως τα γραφεία τύπου του «Πατριωτισμού», δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους: Με το που θα τολμήσει κάποιος ξένος να πιάσει στο στόμα του, τις ιερές λέξεις «Ελληνικό Σύνταγμα», βρίσκονται ακαριαία στα κάγκελα, έτοιμοι να υπερασπιστούν δια πυρός και σιδήρου την Εθνική κυριαρχία, που απειλείται.

     

  • Παραδόξως όμως, η αδέκαστη αυτή στάση, γίνεται «γαργάρα» στην περίπτωση των ομογενών που πετάνε στο τραπέζι το «πακέτο» και παραγγέλνουν αλλαγές σε «Σύνταγμα», εκλογές (και πιθανότατα καμιά κρεμαλίτσα).

     

  • Ξαφνικά, όλος αυτός ο συρφετός που πουλάει αγανάκτηση, Παΐσιο και χαμένα φωνήεντα, εγκαλεί τους πολιτικούς που δεν «παραδίδουν Γη και Ύδωρ» ως όφειλαν, μπροστά στην επέλαση του «ζεστού» ρευστού. Τα «Συντάγματα», οι εθνικές κυριαρχίες και τα παρεμφερή, αποσύρονται μαγικά από την εικόνα και γίνονται μια μεγαλοπρεπής γαργάρα. Και ταυτόχρονα, όλοι εκείνοι που σε άλλες περιπτώσεις, εγκαλούνται για τον ενδοτισμό τους και χαρακτηρίζονται συλλήβδην «προδότες», αρχίζουν να είναι προδότες ακριβώς για τους αντίθετους λόγους: Επειδή δεν ενδίδουν!

     

  • Εκτός αν η διαφορά βρίσκεται στην εθνικότητα. Δηλαδή, άλλο να τολμάει ένας ξένος να παρέμβει στα εσωτερικά σου κι άλλο ένας Έλληνας. Το «πατριωτάκι», στο μυαλό του φοβισμένου «πατριδέμπορα», είναι η μόνη πραγματική εγγύηση. Σε ένα κόσμο γεμάτο εχθρούς, είναι αυτός που σε καταλαβαίνει. Είναι ο αδελφός σου. Που μπορείς να ακουμπήσεις άφοβα επάνω στον γαλανόλευκο ώμο του επειδή ξέρεις (λέμε τώρα...) ότι δεν θα σε εξαπατήσει.

     

  • Αντίθετα, στο καχύποπτο σύμπαν του εθνοχούλιγκαν ο ξένος «θέλει πάντα το κακό μας». Το σκοτεινό του κίνητρο, είναι αυταπόδεικτο μόνο και μόνο επειδή ειναι διαφορετικός. Και ως διαφορετικός, τι μπορεί να θέλει από εμάς; Μα είναι προφανές: Να μας «εκμεταλλευθεί και να μας κλέψει».

     

  • Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο μεγαλύτερος εθνικός εχθρός, ο «ορθολογισμός» είναι μια εφεύρεση των «ξένων». Την οποία εφηύραν με απώτερο σκοπό να εμποδίσουν το έθνος να ενθουσιάζεται με «θείους από την Αμερική», προφητείες για την Πόλη, Τράπεζες, Ανατολή και άλλα αθάνατα ελληνικά αυτοπαραμυθιάσματα.