Πολιτικη & Οικονομια

Μετά τη διαπόμπευση η φυλακή

Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης των Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών

4669-35224.jpg
Τάκης Σκριβάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23618-55984.jpg

Φυλακισμένες, διαπομπευμένες και περιθωριοποιημένες παραμένουν οι 25 κοπέλες που συνελήφθησαν πριν από λίγο καιρό ως ιερόδουλες και οροθετικές, οι φωτογραφίες των οποίων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από τις αρχές. Και κάποιοι μπορεί να ξέχασαν τα πρόσωπά τους, ο περίγυρός τους όμως όχι.

Στις 26/6 κλιμάκιο της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης των Διωκόμενων Οροθετικών Γυναικών μαζί με εκπρόσωπο της οργάνωσης Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ) τις επισκέφθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε: μία από τις κοπέλες «απορρίφθηκε» από την οικογένειά της μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας της (δεν απαντάνε ούτε στα τηλέφωνα), μίας άλλης απολύθηκαν δύο αδέρφια της από τις δουλειές τους, το παιδί μιας τρίτης απομονώθηκε στο σχολείο έως ότου του έγινε τεστ για HIV και παρόλα αυτά του άλλαξαν σχολείο.

Κάποιες από τις κρατούμενες, οι οποίες δεν έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Α. Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού, όπως συμβαίνει με όλους τους άνδρες οροθετικούς κρατούμενους, σε όποια φυλακή κι αν βρίσκονταν, αλλά παραμένουν στα κελιά τους, ετοιμάζονταν να προχωρήσουν σε απεργία πείνας, ζητώντας α) την αποφυλάκισή τους, β) ηθική δικαίωση για τις φωτογραφίες τους που τις διαπόμπευσαν, γ) συνθήκες υγιεινής στις φυλακές, δ) φαγητό. Τελικά, συμφώνησαν να περιμένουν για λίγο καιρό, μήπως αλλάξει κάτι.

Στο μεταξύ, η Πρωτοβουλία συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη, ζητώντας του: α) να επισκεφθεί ο ίδιος τις φυλακισμένες για να διαπιστώσει την κατάσταση, β) να παρέμβει ώστε να κατέβουν από τον ιστότοπο της αστυνομίας οι φωτογραφίες των γυναικών που βρίσκονται ακόμα αναρτημένες μετά από σχεδόν δύο μήνες, και να απαγορευθεί η ανάρτηση αυτών των φωτογραφιών σε οποιονδήποτε ιστότοπο. «Ο υπουργός δήλωσε το ενδιαφέρον του για την υπόθεση, και αναμένουμε τις κινήσεις του» αναφέρει η Πρωτοβουλία.

Πληροφορίες και λεπτομέρειες θα δώσει η Πρωτοβουλία σε συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5/7, στις 12.00, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Περισσότερα μπορείτε να δείτε και εδώ http://www.change.org/petitions/greek-ministry-of-justice-demand-the-rel..., όπου συλλέγονται υπογραφές από την Ελλάδα και την Ευρώπη για την άμεση αποφυλάκισή τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.