Πολιτικη & Οικονομια

Κάνε το γύρο του κόσμου

Με τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας της ΕΛΙΞ

Τάκης Σκριβάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένας τρόπος να γυρίσεις όλο τον κόσμο χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα, και σίγουρα πολύ λιγότερα απ’ ό,τι αν επισκεπτόσουν έναν τόπο σαν τουρίστας, είναι η συμμετοχή σου στα διεθνή προγράμματα εθελοντικής εργασίας (workcamps).

Στην Ελλάδα η οργάνωση ΕΛΙΞ συντονίζει τη συμμετοχή Ελλήνων σε αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία φτάνουν τα 2.500 για το καλοκαίρι του 2012 και έχουν προορισμό όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Αποστολή σου θα είναι να συμμετάσχεις σε δραστηριότητες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος (π.χ. εργασίες σε προστατευόμενες περιοχές κ.λπ.), τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς (εργασίες σε παραδοσιακά κτίσματα, πολιτιστικά κέντρα κ.ά.), την κοινωνική προσφορά, μέσω της απασχόλησης παιδιών που ζουν σε ιδρύματα, εργασιών σε σχολεία και παιδικές χαρές κ.λπ. και την προώθηση του πολιτισμού (συμμετοχή σε φεστιβάλ, ερευνητικές ομάδες κ.λπ.).

Συνήθως τα προγράμματα είναι 15θήμερα, οι κατά τόπους εθελοντικές ομάδες αποτελούνται από 15-20 άτομα απ’ όλο τον κόσμο και οι εθελοντές εργάζονται 6 ώρες την ημέρα για 5 ημέρες την εβδομάδα. Στα προγράμματα της ΕΛΙΞ, τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται από τον φορέα φιλοξενίας και ο εθελοντής επιβαρύνεται με τα έξοδα ταξιδίου και ασφάλισης καθώς και με €100 για την κάλυψη των λειτουργικών και διοικητικών εξόδων της ΕΛΙΞ.

Δες αναλυτικά τις πληροφορίες εδώ: www.elix.org.gr


Η φωτογραφία είναι από ομάδα εθελοντών στη Σερβία και βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΙΞ