Πολιτικη & Οικονομια

Η νέα Ολυμπιάδα του κ. Καμμένου

Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νομίζω ότι το έχουμε παρακάνει στη σοβαρότητα και στη μιζέρια. Δεν υπάρχουν μόνο Μνημόνια, Σαμαράς, Τσίπρας, ευρώ, δραχμές και κρίση στη ζωή μας. Ιδού λοιπόν ένα χαρωπό απόσπασμα από το φρέσκο πρόγραμμα του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ένα απόσπασμα που μπορεί από μόνο του -αυτόματα, άνετα και άκοπα, με μια απλή ανάγνωση- να φαιδρύνει τη μέρα μας αυτοστιγμ(ε)ί. (Ειδικές ευχαριστίες στο Στάθη Καλ. που το ψάρεψε.)

«Ανάδειξη της Ολυμπίας σε παγκόσμιο κέντρο μύησης των εφήβων του κόσμου στα Ολυμπιακά Ιδεώδη.

Αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων στην πρωτότυπη μορφή τους. Σε έκταση ακριβώς δίπλα από την αρχαία Ολυμπία, θα δημοπρατηθεί και θα κατασκευαστεί με συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ακριβές αντίγραφο των σταδίων, θυσιαστηρίων, θεάτρων, γυμναστηρίων και λοιπών υποδομών της Αρχαίας Ολυμπίας.

Κάθε τέσσερα χρόνια, θα διεξάγονται οι Αγώνες, όπου αθλητές, Έλληνες το Γένος, από όλη την Ελλάδα ή την Ομογένεια, θα δικαιούνται να συμμετάσχουν στους Αγώνες. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και αλλοδαποί αθλητές, εφόσον επισήμως και εγγράφως, αιτηθούν την Ελληνική Ιθαγένεια, απεμπολώντας την ιδιότητα του πολίτη άλλης χώρας. Ελλανοδίκες θα είναι μόνο Έλληνες το Γένος.

Τα αγωνίσματα θα διεξάγονται κατά τον αρχαίο τρόπο, οι αθλητές θα αγωνίζονται με τον αρχαίο τρόπο και στα αυθεντικά αγωνίσματα (Ιππικά Αγωνίσματα, Αρματοδρομία, Παγκράτιο, Πυγμαχία, Πάλη, Ακόντιο, Δίσκο, Άλμα, Πένταθλο Στάδιο Δρόμο, Δίαυλο Δρόμο, Δόλιχο Δρόμο, Οπλίτη Δρόμο – με πλήρη πολεμικό οπλιτικό φόρτο – και σε ανάμνηση της νικηφόρου μάχης του Μαραθώνα, Μαραθώνιο Δρόμο).

Οι νικητές θα λαμβάνουν μόνο στεφάνι ελαίας και Πάπυρο Αριστείου. Η συμμετοχή τους στους αγώνες θα γίνεται μόνο με προσωπικές τους δαπάνες. Απαγορεύονται απολύτως οι εταιρικές ή άλλες χορηγίες σε αθλητές».

[Εκτός όλων των άλλων αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη στο εξής ενδιαφέρον σημείο: αφού στους Αγώνες θα παίρουν μέρος μόνο «Έλληνες το Γένος», τι μπορεί να σημαίνει ότι η Ολυμπία θα γίνει «παγκόσμιο κέντρο μύησης των εφήβων του κόσμου στα Ολυμπιακά Ιδεώδη»;]

Πηγή:aneksartitoi-ellines.blogspot.gr

d.fyssas@gmail.com