Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 393

Για τη ΝΔ ο αγώνας για την ηγεσία έχει ήδη αρχίσει. Όλοι πλασάρονται για την επομένη των εκλογών. Ακόμα και οι «βουλευτές από σόι»!

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 393
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

✑ Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημ. Αβραμόπουλος θεωρεί λάθος κίνηση την επανένταξη της Ντόρας στο κόμμα. Αυτά, λέει, γίνονται σε φάσεις ανόδου των κομμάτων και όχι σε εποχές κρίσης.

✑ Για τη ΝΔ ο αγώνας για την ηγεσία έχει ήδη αρχίσει. Όλοι πλασάρονται για την επομένη των εκλογών. Ακόμα και ο Μ. Βορίδης.

✑ Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Ακόμα και οι «βουλευτές από σόι»!

✑ Από το πάλαι ποτέ ιστορικό «δημοψήφισμα για τις βάσεις» στο επί των ημερών μας «δημοψήφισμα για το μνημόνιο». Διά χειρός Νίκου Βούτση, με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ.

✑ Αποστάσεις μαθαίνουμε ότι κρατά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τα οικονομικά «αστέρια» του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με  ορισμένες βασικές επιλογές που δημοσιοποιήθηκαν.

 

✑ Σε σύσκεψη στο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις των ΜΜΕ, επισημάνθηκαν δύο αδύνατα σημεία: η πολυγλωσσία και η αλαζονεία στελεχών. Για ποιους χτυπά η καμπάνα;

✑ Το ακούσαμε από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ: «Όλα τα κόμματα, δεξιά και αριστερά μας, κάνουν μεταγραφές, στο δικό μας “μαγαζί” δεν έρχεται κανένας»!

✑ Από το εγώ στο εμείς. Ο Ευ. Βενιζέλος εγκαταλείπει τις τρεις προσεχείς προεκλογικές εβδομάδες τις μοναχικές του εμφανίσεις και φτιάχνει «ομάδα», με τους συνήθεις υπόπτους...

✑ Αλήθεια, τι γίνεται με τις εγγυήσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ στις τράπεζες –ιδιαίτερα στην ΑΤΕ–, τώρα που ξέπεσαν σε ποσοστά;

✑ Ο Π. Καμμένος επέλεξε, ως αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», την έδρα στον Έβρο. Έτσι ο εκλεγείς βουλευτής Μαρ. Ουζουνίδης έχασε την έδρα του, έγινε έξαλλος και ετοιμάζεται να μετακομίσει στη ΝΔ.

✑ Στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη προτάθηκε, αλλά ο ίδιος δεν ήθελε να είναι ο μεσολαβητής στο γάμο Σαμαρά-Μπακογιάννη, αν και ήταν υπέρ της σύγκλισης.

✑ Στη συνδιάσκεψη της ΝΔ, που γίνεται το Σάββατο, συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα – της «γαλάζιας» συνδικαλιστικής παράταξης. Θα ακουστούν σκληρές κουβέντες για τους πρόσφατους «γάμους»...

✑ Για «πολιτική κουζίνα» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, αναφερόμενος στα πολιτικά κόμματα της χώρας μας. Είδατε κανέναν από τους ευαίσθητους δικούς μας να κοκκινίζει ή να αντιδρά; 

✑ «Δεν πιστεύω στη Δημοκρατία και σύντομα θα με θυμηθείτε. Ο ελληνικός λαός θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα Ελλάδα χωρίς Δημοκρατία ή Δημοκρατία χωρίς Ελλάδα». Κώστας Πλεύρης, δικηγόρος, στο πλευρό πλέον του Γ. Καρατζαφέρη, μετά την προσχώρηση το γιου του στη ΝΔ.