Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή

Το ερώτημα είναι: θα θέλει ο (μη αυτοδύναμος) Σαμαράς να γίνει πρωθυπουργός;

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 388
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21572-48148.jpg

✑ Σούπερ σύσκεψη τη Δευτέρα του Πάσχα στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ. Όλοι παρόντες. Είδαν τα προεκλογικά σποτ και έμαθαν για τις δημοσκοπήσεις. Τα νούμερα, δράμα.

✑ Ιδιωτικές… προβολές και στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, μετά  την Ανάσταση. Πρόεδρος και προνομιούχοι του κόμματος είδαν τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ.

✑ Σε ένα από αυτά, ο πρόεδρος της ΝΔ θέτει χοντρά τηλεοπτικά διλήμματα προς όσους φλερτάρουν με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Π. Καμμένου. Ιδού το πρόβλημα…

✑ Και τα μικρότερα κόμματα έφτιαχναν, αντί για σούβλα, διαφημιστικά σποτ μετά μανίας. Αιτία; Τα πρώτα 24ωρα της επίσημης προεκλογικής καμπάνιας, δεν είχαν ακόμη καθοριστεί  οι τηλεοπτικοί χρόνοι για τα κόμματα. Οπότε οι μικροί έσπευσαν να καλύψουν με σποτ το προσωρινό κενό.

✑ Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως αν ο Α. Σαμαράς έχει μεγάλη διαφορά από τον Ευ. Βενιζέλο, δικαιούται να διεκδικήσει τον πρωθυπουργικό θώκο…

✑ Κάποιοι από τη Συμμαχία έλεγαν ότι μπορεί να γίνει αν η διαφορά είναι στο 6-7%.

✑ Το ερώτημα είναι: θα θέλει ο (μη αυτοδύναμος) Σαμαράς να γίνει πρωθυπουργός;

✑ Αντίθετα, ο Κ. Μητσοτάκης –που έκανε Πάσχα στο Ακρωτήρι Χανίων με το γιo του Κυριάκο– αποκλείει να γίνει ο Α. Σαμαράς πρωθυπουργός εφόσον η ΝΔ έρθει πρώτη αλλά μη αυτοδύναμη, λόγω έλλειψης παράδοσης και κουλτούρας στην Ελλάδα.

✑ Η νέα Βουλή θα ανοίξει στις 17 Μαΐου, στις 11 το πρωί. Αν δεν υπάρξει μέχρι τότε κυβέρνηση –αυτοδύναμη ή συνεργασίας– πάμε σε εκλογές σε κάνα μήνα. Αντέχετε;

✑ Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν κέρδισε μόνο την καρδιά της Βάνας Μπάρμπα και το μυαλό της συζύγου του Πασχάλη…

✑ Στις τάξεις του ΛΑΟΣ προσχώρησε και ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος. Παραδώσου λοιπόν, «Χρυσή Αυγή»!

✑ Η Άρια Αγάτσα την 1η Μαρτίου εξυμνούσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το σθένος του Ευ. Βενιζέλου, υπογράφοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

✑ Ένα μήνα και κάτι μετά, η μέχρι τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαμογελούσε στο πλάι του Α. Σαμαρά, ως υποψήφια με τη ΝΔ.

✑ Σημείωση: στη Βοιωτία, όπου συμβαίνουν όλα αυτά, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κ. Γιαννάκης αποσκίρτησε στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», που καταγράφουν στην περιφέρεια αυτή διψήφια νούμερα.

✑ Η κ. Κλαυδιανού, υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο, χρησιμοποιεί ως προεκλογικό όπλο τροπολογία που πρότεινε, με την οποία δεν υποχρεώνονται τα μικρά τουριστικά πλοία να έχουν και δεύτερο WC.

✑ Πέρασε και αυτή νύχτα στη Βουλή τον τελευταίο μήνα, σε κάποιο νομοσχέδιο…

✑ Έγινε θέμα στο ΣΥΡΙΖΑ που, την ημέρα της απεργίας των ΚΤΕΛ, ο Αλ. Τσίπρας «πέταξε» στην Κεφαλονιά σε θέση VIP και τον παρέλαβε πολυτελές τζιπ. Σεμνάααα…

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.