Πολιτικη & Οικονομια

Και ξανά προς τη δόξα τραβά - ή μήπως πίσω στο μαντρί;

4939-198868.jpg
Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21239-51815.jpg

«Και 40 βουλευτές να χρειαζόταν θα τους διέγραφα» ακούστηκε να λεει ένας αποφασισμένος Α. Σαμαράς την επομένη της ψήφισης του «μνημονίου 2». «Τσάμπα μάγκες δεν θέλω για υποψηφίους» είχε πει με βροντερή φωνή στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Αυτά όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν. Τώρα όμως πάμε για εκλογές - που τόσο ήθελε ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά οι αναταράξεις στην Κεντροδεξιά φέρνουν τα πάνω - κάτω και τα δεδομένα αλλάζουν δραματικά. Γι αυτό και οι «τσάμπα μάγκες» (με τα ψηφαλάκια τους...) είναι πλέον καλοδεχούμενοι στη ΝΔ.

Για το πώς γίνονται δεκτοί οι «άσωτοι υιοί», είναι αποκαλυπτική η στιχομυθία ενός εκ των βουλευτών που καταψήφισαν το «μνημόνιο 2» και τώρα συνοδοιπορούν ξανά με τον πρόεδρο της ΝΔ. Ο Μαργαρίτης Τζίμας είχε, την επομένη της επιστροφής του στη ΝΔ την ατυχή έμπνευση να μιλήσει στον Flash και ιδού το αποτέλεσμα.

-Το ερώτημα είναι απλό, ψηφίσατε εναντίον της δανειακής σύμβασης, αυτό οδήγησε στη διαγραφή σας, η ΝΔ άλλαξε στάση και είπε «εντάξει, δέχομαι και αυτούς που το καταψήφισαν, χωράτε» ή εσείς είπατε «έκανα λάθος και δεν έπρεπε να το καταψηφίσω»;

-Ο κ. Σαμαράς κήρυξε πανστρατιά στελεχών και του ελληνικού λαού. Εγώ ανταποκρίθηκα σε αυτή την πανστρατιά, συνένωση δυνάμεων της ΝΔ, αποστέλλοντας μία επιστολή.

-Εξακολουθείτε να διαφωνείτε με τη δανειακή σύμβαση;

-Η σημαία της ΝΔ προεκλογικά δεν είναι το μνημόνιο αλλά θα είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί.

-Άμα δε θέλετε να μου απαντήσετε, επειδή το ερώτημά μου είναι πολύ σαφές και θα το επαναφέρω μέχρι να πάρω μια απάντηση και είναι πολιτικό ερώτημα, θα το δεχτώ.

-Το καταλαβαίνω αλλά δε θα είναι σημαία της ΝΔ προεκλογικά το μνημόνιο.

-Το ερώτημά μου δεν ήταν για τη σημαία της ΝΔ προεκλογικά.

-Η ΝΔ τόνισε ότι συμφωνεί με τους στόχους του μνημονίου, είναι δύο αποκλειστικοί.

-Το ερώτημά μου είναι σαφές, εσείς ψηφίσατε εναντίον του Μνημονίου ΙΙ, εξακολουθείτε να είστε εναντίον του Μνημονίου ΙΙ;

-Σας είπα λοιπόν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να χωριστεί σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.

-Να το βάλω αλλιώς, αν σήμερα το απόγευμα ξαναρχόταν στη Βουλή η ψηφοφορία για το Μνημόνιο ΙΙ εσείς τι θα ψηφίζατε;

-Ακούστε , δεν αμφισβητώ τη συνέπεια κανενός συναδέλφου. Και αυτοί που ψηφίσανε όχι και αυτοί που ψηφίσανε ναι, εκείνη τη στιγμή είχαν τους λόγους και ψήφισαν κατά συνείδηση.>>

-Σεβαστείτε και το ερώτημά μου, δεν ρωτώ τίποτε άλλο παρά αν εξακολουθείτε να θεωρείτε ότι είναι λάθος το Μνημόνιο ΙΙ. Και το λέω γιατί εσείς το κάνατε πράξη με κόστος. Επιμένετε λοιπόν σ’ αυτή τη θέση;

-Περιγράφω τη θέση μου στην επιστολή που έστειλα στον κ. Σαμαρά.

(Στο σημείο αυτό παραθέτουμε την επιστολή του βουλευτή (ανέγγιχτη από παρεμβάσεις ακόμα και ορθογραφικές) που εστάλη στον πρόεδρο του κόμματος):

image

Διαβάσαμε την επιστολή. Το μόνο που καταλάβαμε είναι η προσδοκία του κ. Τζίμα («παρόν»...) ότι έλαχε ήδη (πριν από την κάλπη...) να γίνει στο μέλλον πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς-και ο νοών, νοείτω. Τόση σαφήνεια, που ο αρχηγός της ΝΔ δεν είχε την παραμικρή ταλάντευση να μην του επιτρέψει την επανένταξη στο «μαντρί». Τι σου κάνει η κάλπη!

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.