Πολιτικη & Οικονομια

Εμπρός βήμα ταχύ...

Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επιτέλους, στη χώρα μας οι γιορτές και οι επέτειοι αποκτούν ξανά τη χαμένη τους αίγλη. Με αφετηρία την 28η Οκτωβρίου πέρσι, είχαμε φέτος στα Θεοφάνεια μια ακόμα έκρηξη οργής με συνθήματα και συλλήψεις... Πέρα από το ρίξιμο του σταυρού στα ανταριασμένα νερά του Αιγαίου είχαμε τα καθιερωμένα πλέον ξεφωνητά κατά εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας.

Τώρα μαθαίνουμε ότι η επόμενη λαϊκή κατακραυγή θα λάβει χώρα την 25η Μαρτίου, όταν το PSI πιθανόν να ολοκληρώνεται, η δανειακή σύμβαση να «ψήνεται», οπότε οι μαθητικές παρελάσεις ασφαλώς θα λάβουν έναν αντιPSIικό, αντιδανειακό, αντιμερκελικό, αντιμνημονιακό, αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα.

Δεν τελειώσαμε όμως. Υπάρχει και η ΝΔ που θέλει επίσης να κάνει τη δική της ανάσταση, μετά...βαίων και κλάδων. Έτσι, μετά την τελευταία συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Λουκά Παπαδήμο, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ διαβεβαίωναν ότι το απώτατο όριο για τη διεξαγωγή εκλογών πρέπει να είναι η 8η Απριλίου. Για όλους όσοι επιβιώσουν από τις συγκρούσεις της 25ης Μαρτίου, η ημερομηνία εκλογών που επιθυμεί η ΝΔ συμπίπτει με την Κυριακή των Βαϊων. Μένει να μάθουμε αν το ΠΑΣΟΚ θα κάνει το συνέδριό του της... Αναλήψεως- την καταλληλότερη στιγμή για να αποχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου από ένα κόμμα που πνέει τα λοίσθια Εννοείται ότι η 1η Μαϊου είναι ήδη «καπαρωμένη» από τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ.

Όσο για τη συνέχεια, υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες ακτιβισμού στη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, τον Δεκαπενταύγουστο και βεβαίως την 28η Οκτωβρίου του 2012, όπου θα τιμηθεί η πρώτη επέτειος από την περσινή ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκης.

Ποιος είπε ότι στη χώρα αυτή λείπει η φαντασία;