Πολιτικη & Οικονομια

Ένα ποτήρι νερό στον Αη Βασίλη!

Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αν ψάξει κάποιος τα δελτία παραγγελιών εμφιαλωμένου νερού από τα σούπερ μάρκετ στο Χολαργό, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα νομίζει ότι βρισκόμαστε στο κατακαλόκαιρο, με τον υδράργυρο στους 42 βαθμούς Κελσίου. Τέτοια κατακόρυφη ζήτηση!

Αλλά το μυστικό κρύβεται κάτω από τη γη... Από το πρωί της Πέμπτης η παροχή νερού διακόπηκε αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα σχεδόν σε ολόκληρο το Χολαργό. Οι ώρες περνούσαν, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Στο τηλέφωνο της ΕΥΔΑΠ απαντούσε ο... αυτόματος που προσδιόριζε τη βλάβη κάπου στην οδό Ξανθίππου. Πέρασε η Πέμπτη, ήρθε η Παρασκευή, προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το νερό άφαντο.

Ψάχνοντας οι κάτοικοι να μάθουν τι συνέβη, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια κατάσταση αποσύνθεσης: ο Δήμος να κατηγορεί την ΕΥΔΑΠ ότι δεν διαθέτει χάρτες με τους υπόγειους αγωγούς παροχής και ψάχνει στα τυφλά τη βλάβη! Η ΕΥΔΑΠ να κατηγορεί το Δήμο ότι με τον τρόπο που έκανε την ασφαλτόστρωση στους δρόμους καλύφθηκαν τα φρεάτια με τις παροχές.

Αποτέλεσμα; Να ψάχνουν τα συνεργεία στα τυφλά και να κλείνουν τη μια κεντρική παροχή μετά την άλλη, αφήνοντας για δύο μέρες στεγνό το Χολαργό. Και οι κάτοικοι να τρέχουν στα σούπερ μάρκετ και να βρίσκουν άδεια τα ράφια με το εμφιαλωμένο. Τριτοκοσμικές καταστάσεις. Και άντε τώρα να σου έρθει ο Άη-Βασίλης και να σου ζητήσει ένα ποτήρι νερό...