Πολιτικη & Οικονομια

LOOK 45: Το εξώφυλλο του φθινοπωρινού LOOK φωτογραφίζει ο ROBERT JASO

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18931-47355.jpg

c 45

Μα επιτέλους! Τι θέλουν τα μοντέλα και γίνονται φωτογράφοι; Γιατί μας στερούν από τη θεσπέσια παρουσία τους τόσο σύντομα; (Βέβαια, αν είσαι μοντέλο και πατήσεις τα 25, σε θεωρούνε έτοιμο προς κατεδάφιση, οπότε κάτι πρέπει να κάνουνε και οι όμορφοι άνθρωποι σε αυτή τη ζωή όταν γεράσουν). Στην περίπτωση του Robert Jaso δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο πάντως, γιατί αντί να πάει να ανοίξει πιτσαρία, όπως κάνουν τα μοντέλα στην Ελλάδα, έγινε ένας από τους καλύτερους φωτογράφους μόδας στον κόσμο – όπως κάνουν τα μοντέλα στο Παρίσι.

Ο Robert γεννήθηκε στη Σλοβακία και έζησε εκεί μέχρι τα 5 του, όταν μετακόμισε με την οικογένειά του στη Γαλλία. Με τη μόδα ασχολήθηκε εντελώς συμπτωματικά, όταν μια μέρα τον ανακάλυψε τυχαία ένας ατζέντης και… Έτσι αρχίζουν όλα σε αυτόν το χώρο. Επί δέκα χρόνια, ο Robert ήταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους άντρες-μοντέλα, έλαμπε στους προβολείς και στις κάμερες και παράλληλα μάθαινε για τη μόδα και τη φωτογραφία, παρατηρούσε, κατέγραφε και δημιουργούσε το background που θα τον στήριζε στη σημερινή του δραστηριότητα.

Αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες του, τα κατάφερε τέλεια αφού, ξέροντας καλά τι μπορεί να προσφέρει ένα μοντέλο, μπόρεσε μετά να το εκμαιεύσει σαν φωτογράφος. Και φυσικά να έχει μαζί του το καλύτερο καστ από μακιγιέρ, στιλίστες, κομμωτές. Έτσι, επιτυγχάνει αψεγάδιαστο αποτέλεσμα με μία θεατρική αίσθηση της μόδας, μαγική, αλλά πάντα με έναν ανθρώπινο παράγοντα στο υπερθέαμά της. Τέλεια κατασκευασμένα ρούχα σαν ακριβά αντικείμενα, αλάθητα στιλιζαρισμένα κεφάλια σαν προτομές από μυθικές πριγκίπισσες, κρυστάλλινη στιλπνότητα και χιούμορ.

fall

Όταν του ζητήσαμε από το LOOK να μας περιγράψει με 2-3 φωτογραφίες του τις φετινές τάσεις της μόδας, μας έστειλε τρία «κεφάλια» γεμάτα πουά. Είναι γνωστό ότι τα polka dots είναι στα δυνατά trends του 2011-12, αλλά αυτά του Robert μάς δίνουν και μερικές ακόμα έξτρα ιδέες. Σκεφτείτε Πίτερ Παν, μαγικά μανιτάρια, παιδική ιλαρά, μπουρμπουλήθρες, κάτι παραμυθένιο τέλος πάντων – ενώ για τα μαλλιά σκεφθείτε κάτι τετράγωνο, π.χ. μία σκακιέρα.

Ή, για να μιλήσουμε σοβαρά, σκεφθείτε Paco Rabanne και op-art της δεκαετίας του ’60.

* Ο Robert Jaso έχει δουλέψει για τα μεγαλύτερα περιοδικά και εταιρείες καλλυντικών στον κόσμο. Αυτό τον καιρό συνεργάζεται κυρίως με την ιταλική Vogue. Δείτε περισσότερα στο www.robertjaso.com

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.