Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 365

(Μέλος του συλλόγου για το υποχρεωτικό φύτεμα των καλλωπιστικών δέντρων στη μέσα πλευρά των πεζοδρομίων αντί για τη μέση, προκειμένου να μένει χώρος για περπάτημα.)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 365
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16940-37399.jpg

Αριστερά: Έλληνες μικροεπενδυτές το 1999 διαμαρτύρονται έξω από τη Σοφοκλέους για τη συνεχή πτώση του δείκτη του Χρηματιστηρίου.

Δεξιά: Νεοϋορκέζοι διαμαρτύρονται το 2011 για την απληστία του τραπεζικού συστήματος και την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Απάντηση: Οι διαμαρτυρόμενοι αριστερά, μετά από 12 χρόνια, θα μουτζώνουν τους βουλευτές που ψήφισαν και όχι το Χρηματιστήριο, γιατί ο καθένας επιλέγει ως εχθρό αυτόν που του μοιάζει περισσότερο.

n

Σύμφωνοι, το να περιφέρονται στην πόλη αποφάγια, άδειες συσκευασίες και άλλα μη χρήσιμα πλέον πράγματα με τιμητική συνοδεία της αστυνομίας, μπορεί να φαίνεται παράλογο εκ πρώτης όψεως.

● Στην πραγματικότητα, όμως, δείχνει πού μπορεί να σε οδηγήσει η υπερβολική νοσταλγία για το παρελθόν: Στο να μη θέλεις να αποχωριστείς τα απομεινάρια του, χωρίς τις πρέπουσες τιμές, να πού! 

Εκτός αν η αποκομιδή των σκουπιδιών με συνοδεία τιμητικού αγήματος των ΜΑΤ είναι μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του θρυλικού πλέον τεχνάσματος του Καποδίστρια με τις πατάτες.

● Όπως δηλαδή ο πρώτος κυβερνήτης έβαλε να φυλάνε τις πατάτες για να πειστούν οι Έλληνες ότι είναι κάτι πολύτιμο και να τους κάνει να ενδιαφερθούν...

● …έτσι και η κυβέρνηση βάζει να φυλάνε τα σκουπίδια, ώστε να πειστούν οι απόγονοι εκείνων των Ελλήνων ότι είναι κάτι πολύτιμο και να τα κρατάνε λίγο παραπάνω στο σπίτι τους όταν έχει απεργία, αντί να τα κατεβάζουν κάτω αμέσως.

Τέλος, δεν αποκλείεται η μάχη γύρω από τους «Λόφους της Αγριοσακούλας» να κρύβει και ένα βαθύτερο συμβολισμό: να αποτελεί δηλαδή τη μεταφορά (υπό κλίμακα) της αιώνιας ενδοικογενειακής διαμάχης με τίτλο «ποιος-θα-βγάλει-έξω-τα-σκουπίδια-αγάπη-μου».

● (Όπου το «αγάπη μου» λέγεται σε θερμοκρασία παγωμένης γρανίτας.)

Στο κάτω κάτω, υπάρχουν πολλά κοινά σημεία ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις: Καταρχήν, και στις δύο περιπτώσεις, κανείς δεν πετάει τα σκουπίδια με ιδιαίτερη προθυμία.

● Έπειτα, αν αυτός που πρέπει αρχικά να βγάλει τα σκουπίδια δεν το κάνει και τα βγάλει ο άλλος (δηλαδή η άλλη), επακολουθεί με μαθηματική ακρίβεια καβγάς. Με ατάκες του τύπου «Άσε, αφού είσαι τόσο τεμπέλης θα τα βγάλω εγώ» και «Ώστε γι’ αυτό είμαι μόνο, για να βγάζω τα σκουπίδια, ε;».

Και βέβαια, το κυριότερο: Είτε πρόκειται για συζύγους είτε πρόκειται για δημάρχους και εργαζόμενους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τους έχουν προσλάβει οι δήμαρχοι, κατά βάθος πρόκειται για ενδοοικογενειακό καβγά.

● Με μόνη διαφορά ότι στον κανονικό ενδοοικογενειακό καβγά, εκείνοι που την πληρώνουν είναι τα παιδιά…

● …ενώ στον ενδοοικογενειακό καβγά ανάμεσα στους εργαζόμενους των ΟΤΑ και σε αυτούς που τους διόρισαν, εκείνοι που την πληρώνουν είναι οι οδηγοί των ιδιωτικών απορριμματοφόρων.

● Γνωστοί και ως «αυτοί που τρώνε τις μολότοφ».

Μαγικός αριθμός MIC: Ο λόγος του αριθμού όσων στρατοπεδεύουν έξω από τα χρηματιστήρια του πλανήτη για να διαμαρτυρηθούν για την παγκόσμια οικονομία προς τον αριθμό όσων στρατοπεδεύουν έξω από τα apple stores για να αποκτήσουν πρώτοι το i-phone 4S.

Σημείωση: Το MIC είναι τα αρχικά «Made in China».

Μαθήματα του ιστορικού του μέλλοντος, από την ελληνική πολιτική ζωή - Μέρος 1ο: Η προσοχή που θα κερδίσεις δημοσιεύοντας σε site υπουργείων ένα κείμενο όπου αναφέρεται το προφανές, πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των υπουργών που θα το υπογράψουν και θα το δημοσιεύσουν.

● Λέγεται και Τρι-υπουργικό παράδοξο.

● Διότι, κυρίως, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι τρεις υπουργοί κατάφεραν να συμφωνήσουν και να συντονιστούν.

Μαθήματα του ιστορικού του μέλλοντος από την ελληνική πολιτική ζωή - Μέρος 2ο: Μπορεί να έχεις κλείσει δρόμους, ρίχνοντας λάδια στην άσφαλτο, να έχεις σηκώσει πανό που απειλούν υπουργούς και βουλευτές ότι θα τους πάρεις μαζί σου στο θάνατο…

● …αλλά το κόμμα σου θα συνεχίσει να σε έχει τομεάρχη. Και ο πρόεδρός του θα συναντιέται μαζί σου και θα επαναβεβαιώνετε τη συμπάθειά σας, λύνοντας κάθε παρεξήγηση.

● Λέγεται και αξίωμα του προέδρου των ταξιτζήδων, Θύμιου Λυμπερόπουλου.

● Αρκεί να μην επαναλάβεις τις απειλές σε δελτίο ειδήσεων. Γιατί τότε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κρατηθείς μέχρι να βγείτε κυβέρνηση. Οπότε θα διαγραφείς ακαριαία. Όχι επειδή είσαι αυτός που είσαι. Επειδή το έδειξες.

Συμπέρασμα: Ελληνική πολιτική ζωή ονομάζεται εκείνο το συνονθύλευμα όπου οι υπουργοί οφείλουν να λειτουργούν σαν bloggers και τα στελέχη της αντιπολίτευσης σαν μουγκοί.

Μετάφραση: Ελληνική πολιτική ζωή είναι εκείνο το συνονθύλευμα όπου κρίνεσαι από το τι λες. Όχι από το τι κάνεις. 

Προφανώς έτσι εξηγείται και το φαινόμενο να μνημονεύουν όλοι συνέχεια τους μεγάλους ήρωες του έθνους που με θυσίες κέρδισαν την ελευθερία, βάζοντάς τους ως παράδειγμα υπερήφανης στάσης απέναντι στην Τρόικα…

● …την ίδια στιγμή που εκείνοι κάνουν ουρές στα βενζινάδικα γιατί δεν αντέχουν ούτε μισή μέρα χωρίς το αυτοκίνητό τους. 


Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Δημοσιογράφος που καλείται να περιγράψει με ενθουσιασμό τη συγκέντρωση των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, χωρίς να αφήσει υπαινιγμούς για το μικρό αριθμό τους.


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για…

«Τσεπέκπληξη»: Το χαρτονόμισμα που βρίσκεις αναπάντεχα στην τσέπη ενός μπουφάν ή παντελονιού, όταν αλλάζει ο καιρός και το ξαναφοράς μετά από μήνες.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.