Πολιτικη & Οικονομια

Ενεργός Πολίτης

Εθελοντισμός, κινητοποίηση πεζών, πυρηνικά

Τάκης Σκριβάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Ισχυρές ενδείξεις ότι κυκλώματα βυθίζουν στη Μεσόγειο πλοία για να ξεφορτωθούν επικίνδυνα τοξικά και πυρηνικά απόβλητα, των οποίων η διαχείριση κοστίζει πολύ, ενώ ταυτόχρονα κερδίζουν από τις αποζημιώσεις που παίρνουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες, επικαλέστηκε ο Άντζελο Τζεντίλι, μέλος της Εθνικής Γραμματείας της Legambiente, μιας από τις μεγαλύτερες ιταλικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, σε εκδήλωση του 4ου Διεθνούς Αντιπυρηνικού Φεστιβάλ Ρόδου. Σύμφωνα με τον κ. Τζεντίλι, το συγκεκριμένο κύκλωμα αποτελείται από το οργανωμένο έγκλημα και μέλη εθνικών κυβερνήσεων. Πρόσθεσε δε ότι θα πρέπει να πιεστούν οι κυβερνήσεις ώστε να πάρουν όλα τα μέτρα και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το συγκεκριμένο κύκλωμα. Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα και γενικότερα για τις εργασίες-εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως τις 21/9, στο www.manw.org.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. Εθελόντριες και εθελοντές για την παρέμβασή του στην Κοινότητα Αφγανών Προσφύγων στο Μεταξουργείο ζητά το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Χρειάζονται δύο εθελοντές για να διδάξουν αγγλικά σε τάξη αρχαρίων, δύο για να διδάξουν ελληνικά, δύο εθελοντές για διερμηνεία σε φαρσί, δύο για να απασχολούν δημιουργικά παιδιά προσχολικής ηλικίας στον παιδότοπο και ένας παιδίατρος. Κάθε εθελοντής θα πρέπει να μπορεί να αφιερώνει δύο ώρες την εβδομάδα. Για πληροφορίες και επικοινωνία: 6977 216.665 ή αφήστε μήνυμα στο 210 3387.427 ή ηλεκτρονικά στο diktio1@gmail.com. www.diktio.org.gr.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΖΩΝ. Πορεία πεζών με καροτσάκια (καροτσάκια παιδιών, αναπηρικά, ακόμα και για ψώνια) διοργανώνει η ΠΕΖΗ (Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Δικαιώματα των Πεζών), στις 17/9, στις 12 το μεσημέρι, με αφετηρία το πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας και κατάληξη στο Μοναστηράκι. Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας. www.pezh.gr.