Πολιτικη & Οικονομια

Όταν η μαϊμού βαριέται να ζυμώσει

4939-198868.jpg
Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14812-41029.jpg

«Από κόσκινο περνάει το υπουργείο Εργασίας τις αναπηρικές συντάξεις με στόχο την εξοικονόμηση 600 εκατ. ευρώ έως το 2015». Η «είδηση» αυτή- μαζί με το άλλο, της συνταξιοδότησης 4.500 αποθανόντων συνταξιούχων, που πέρασαν προ πολλού την πύλη του Παραδείσου- ή της Κολάσεως...-, έκανε το γύρο του κόσμου, κυρίως για την πληθώρα των αναπηρικών συντάξεων στη χώρα μας.

Αλλά ξέρετε ποια ήταν η πραγματική είδηση; Ότι για την ολοκλήρωση του αυτονόητου θα χρειαστούν άλλα τρία χρόνια τουλάχιστον! Η κυβέρνηση το εμφανίζει ως επίτευγμα, η «τρόικα» το αποδέχεται -και κανείς δεν αγανακτεί. Γιατί- θα αναρωτηθεί κάποιος-, δεν ξεκαθαρίζει η κόπρος των αναπηρικών-μαϊμού σε τρείς μήνες και όχι σε τρία χρόνια;

Ιδού η απάντηση όπως την περιέγραψε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»: «Εντός της εβδομάδας ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των σχετικών υπουργικών αποφάσεων ώστε να διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο εξέτασης των συντάξεων αναπηρίας με τη σύσταση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ενώ παράλληλα θα εκδοθεί και ο Ενιαίος Κανονισμός Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας». Δηλαδή πάμε για «νέο πλαίσιο» (γραφειοκρατία στο τετράγωνο), για τη σύσταση ενός ακόμα κρατικού οργανισμού (περισσότερο κράτος...) και την έκδοση ενός ακόμη κανονισμού (ζήσε Μάη μου...).

Και γιατί όλα αυτά να έχουν ορίζοντα το 2015; Η απάντηση; Κατά τη γνώμη μου, γιατί τις πλαστές αναπηρικές χορήγησαν (με δανεικά) επί δεκαετίες τα κόμματα εξουσίας και τις αποδέχτηκαν όλοι- μικρά κόμματα και συνδικάτα. Πώς να κόψεις τώρα κάτι που χορηγούσες απλόχερα με ξένα κόλλυβα; Άρα γι αυτό το υπουργείο Εργασίας «περνάει από κόσκινο» τις αναπηρικές-μαιμού. Για να κοσκινίζονται εις το διηνεκές.

Και ως γνωστόν, όποιος βαριέται να ζυμώσει...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.