Πολιτικη & Οικονομια

Τουλάχιστον το ευχαριστιόμαστε...

4939-198868.jpg
Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14484-40509.jpg

Την αρχή έκανε ο κ. Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Όταν βγήκαν στη φόρα τα άπλυτα των μεγαλοσυνδικαλιστών, ο πρόεδρος του συνδικάτου έδωσε στη δημοσιότητα παλιότερες φωτογραφίες από κοινού κατάληψης της διοίκησης της ΔΕΗ από συνδικαλιστές και τον τότε εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-και νυν υπουργό Οικονομικών- Γ. Παπακωνσταντίνου.

Τώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει την πώληση του κρατικού μεριδίου που έχει απομείνει στον ΟΤΕ, το συνδικάτο των εργαζομένων βγάζει στη φόρα φωτογραφίες αρχείου με τη συμμετοχή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ- και νυν πρωθυπουργού- Γ. Παπανδρέου σε παλιότερη εκδήλωση κατά του «ξεπουλήματος» του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών.

Κι επειδή μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις, ίσως εδώ βρίσκεται το κουμπί της κυβερνητικής δυσπραγίας, εδώ και μήνες, στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων: πρωθυπουργός και υπουργοί αναγκάζονται να πάρουν διαζύγιο από τα «δικά τους παιδιά» και να αποκηρύξουν πάγια- και ευλογημένα από τους ίδιους σε άλλες εποχές-προνόμια δεκαετιών. Και από το «όχι στο ξεπούλημα» περνούν τώρα τη φάση του «δώστα όλα». Το θέλουν στ' αλήθεια ή όχι; Το μπορούν; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι μας τώρα είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε και με το παραπάνω τους «αταίριαστους γάμους» της μεταπολίτευσης μεταξύ κομμάτων εξουσίας και κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών και τις δραματικές ανακολουθίες μιας κυβέρνησης που τώρα εξαναγκάζεται να πράξει τα αυτονόητα.

Τουλάχιστον το ευχαριστιόμαστε, απολαμβάνοντας τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τα ειδύλλια των παλιών, καλών ημερών, που ανασύρονται από τα σεντούκια της ΓΕΝΟΠ ή της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Έχετε κι άλλες, παιδιά;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.