Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 346

(Μέλος του συλλόγου για την αύξηση των κενών διαστημάτων ανάμεσα στα τραγούδια των CD, για να μην  μπερδεύεται το Cd Player με την αρίθμηση)

Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 346
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

1: Η Γιάννα Αγγελοπούλου, η γυναίκα που στον Βασιλικό Γάμο έδωσε νέα διάσταση στον όρο «A Capella» (μτφ. «Αααααα… Καπέλα!»), αποκαλύπτει:

Τα Tweets του Forrest Gump 346


● Συγγνώμη, αλλά το να καταγγέλλεις μια πολιτική ως «νεφελώδη και αντιφατική» δεν είναι εξίσου νεφελώδες;

Με άλλα λόγια: Γιατί ο Ανδρέας Λοβέρδος «δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια νεφελώδη και αντιφατική πολιτική», όταν τα καταφέρνει τόσο καλά στις «νεφελώδεις και αντιφατικές» δηλώσεις;  


Once a «μαρτυριάρικο καρφί», always a «μαρτυριάρικο καρφί»: Δίδαγμα από το μπινελίκωμα του Μεϊμαράκη στον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ και νυν βουλευτή Γιάννη Κοραντή.

Ο οποίος Γιάννης Κοραντής αντέδρασε όπως θα αντιδρούσε κάθε πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, που δουλειά του είναι να παρακολουθεί και να καταγράφει: Αντί να αντιδράσει σαν κανονικός άνθρωπος και να του απαντήσει, αντέδρασε σαν απουσιολόγος: Πήγε και κάρφωσε τα πάντα στον κύριο Πετσάλνικο!


Κουίζ Νο 1: Σε τι διαφέρει ένας οργισμένος έφηβος που κατηγορεί τους γονείς του ότι «έχουν υποδουλωθεί στο σύστημα» από τον Μίκη Θεοδωράκη που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει υποδουλώσει τη χώρα στους κατακτητές του ΔΝΤ»;

Απάντηση: Αντίθετα με τον Μίκη Θεοδωράκη, o οργισμένος έφηβος έχει την αξιοπρέπεια να ζητάει μόνο το χαρτζιλίκι του από τους «υποδουλωμένους γονείς». Ενώ ο Μίκης Θεοδωράκης ζητάει από τους «προδότες της πατρίδας και τους δοσίλογους» και αναδρομικά της Βουλευτικής Σύνταξης, όπως και άλλοι 250 τέως βουλευτές.

● Τα οποία αναδρομικά, φυσικά, «θα προέλθουν» από τα χρήματα που οι «στυγνοί κατακτητές του ΔΝΤ» προσέφεραν στη χώρα για να την «εξαγοράσουν και να την υποδουλώσουν». Δηλαδή από τα χρήματα που ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης διαλαλεί δημοσίως ότι έπρεπε να τους τα έχουμε πετάξει στη μούρη και να αποχωρήσουμε φτωχοί μεν αλλά αξιοπρεπείς.

Με άλλα λόγια: Σε αντίθεση με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οργισμένος έφηβος κατά βάθος έχει συναίσθηση από πού προέρχονται τα χρήματα για το επιπλέον χαρτζιλίκι του. Και κυρίως έχει την αξιοπρέπεια να μη φωνάζει για να ζητάει την ίδια στιγμή μαζί με τα χρήματα για τον εαυτό του, «αλληλεγγύη και ομοψυχία όλων των πραγματικών πατριωτών ενάντια στην υποδούλωση και την εξάρτηση».


Εκτός αν το σύνθημα «Ξυπνήστε…» της «Σπίθας» έχει συνέχεια που εννοείται: Το «… και κάντε κάτι εσείς, γιατί εγώ έχω meeting με τους δικηγόρους για την προσφυγή και δεν προλαβαίνω».


Ευχάριστο κωμικό διάλειμμα: Λογικά, από στιγμή σε στιγμή, δεν πρέπει να περιμένουμε παρέμβαση-κόλαφο του Γιάννη Μιχελάκη για τον «ερασιτεχνικό τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα της Eurovision, με συνέπεια να κατασπαταληθεί το κεφάλαιο της Έλενας Παπαρίζου»;


Κουίζ Νο 2: Σε τι διαφέρουν οι γονείς που χαρτζιλικώνουν τον επαναστατημένο έφηβο γιόκα τους από τους πολιτικούς προϊσταμένους του Φωτόπουλου που χαρτζιλίκωναν με 30τόσα εκατομμύρια τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ;

Απάντηση Α΄: Οι γονείς που χαρτζιλικώνουν τον επαναστατημένο έφηβο γιόκα τους, ξέρουν ότι κάποια στιγμή στη ζωή του ο γιόκας τους τελικά θα δουλέψει κανονικά.

Απάντηση Β΄: Οι πολιτικοί προϊστάμενοι που χαρτζιλικώνουν τον Φωτόπουλο και τους φίλους του, δεν το κάνουν με δικά τους χρήματα όπως οι γονείς του επαναστατημένου έφηβου.

Και Απάντηση Γ΄: Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Φωτόπουλου έχουν ενοχές που δεν είναι ακόμα συνδικαλιστές και κατά βάθος τον καμαρώνουν και νοσταλγούν τα ανέμελα χρόνια, τότε που δεν ήταν υποχρεωμένοι να παριστάνουν τους υπεύθυνους και να κάνουν παρέα με «τζιτζιφιόγκους».


Μεγάλη αλήθεια της ζωής: Όταν σταματάς τη συνταγογράφηση των Viagra, μετά δεν πρέπει να απορείς που μειώθηκαν τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους λόγω περιορισμού του καπνίσματος και του αλκοόλ.

● Διότι χωρίς σεξ, δεν υπάρχει λόγος ούτε για το «ποτό πριν» ούτε για το «τσιγάρο μετά».


● Προφανώς, στο σύμπαν των «δημοσιογράφων-που-ποζάρουν-με-σοβαρά-σφιγμένα-χείλια-και-το-χέρι-με-τη-Montblanc-στοχαστικά-στο-σαγόνι» το να έχεις γυρίσει το «Φαλακρός Πράκτωρ Θου-Βου» είναι κάτι που πρέπει να αποσιωπηθεί.

● Διότι, ως γνωστόν, οι «κοίτα-τι-βαρυσήμαντο-θα-πω-τώρα-ο-γίγαντας» θρήνοι ταιριάζουν καλύτερα με το «Όλα είναι Δρόμος» παρά με κωμωδίες. Λέγεται και «φέρνω την πραγματικότητα στα μέτρα μου (και στα μέτρα των τηλεθεατών)».


«Νιτσεράδα»: Το θαλασσινό αδιάβροχο που έχει φτιαχτεί από σελίδες βιβλίων του Νίτσε.


Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Σύμβουλος γάμου της Φώφης Μαστροκώστα