Πολιτικη & Οικονομια

Παυλόπουλος: Όχι σε δημοψήφισμα το Σύνταγμα

«Αστοχία υλικού» της Γεροβασίλη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Αστοχία υλικού» της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Όλγας Γεροβασίλη φέρονται ότι χαρακτήρισαν κύκλοι της προεδρίας της Δημοκρατίας όσα η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε για την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχετικά με τις τροποποιήσεις του Συντάγματος.

Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με τα σημερινά «Νέα» (Πέμπτη), ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (το επάγγελμα του οποίου ήταν καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου) διαφωνεί ευθέως με κάθε τέτοια σκέψη και η παραπάνω εσκεμμένη διαρροή από την προεδρία το επιβεβαιώνει. Με τον «κομψό» αυτό τρόπο «κάηκε» η πρωτοβουλία Τσίπρα στη γέννησή της (αφού η κ. Γεροβασίλη ποτέ δε δρα από μόνη της), πριν ακόμα καλά καλά ξεκινήσει, χωρίς να φανεί η όποια διαφωνία προέδρου – πρωθυπουργού (Σ.Σ. Αν υποθέσουμε ότι πραγματικά υπήρχε, γιατί είναι γνωστή η άριστη σχέση τους).

Άλλωστε:

· Την ίδια γνώμη είχε εκφράσει ο κ. Παυλόπουλος το 2011 (ως στέλεχος τότε της Νέας Δημοκρατίας) σε ανάλογη προσπάθεια του τότε πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου

· Ο κ. Νίκος Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής και τρίτος στην τάξη πολιτειακός παράγοντας, δήλωσε χτες Τετάρτη ότι το Δημοψήφισμα αποκλείεται και η τροποποίηση θα γίνει με γνώμονα ό,τι λέει το άρθρο 110 του Συντάγματος

· Ο επίσης συνταγματολόγος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσόγονος δήλωσε κι αυτός πλήρη αντίθεση στο Δημοψήφισμα και υποστήριξε το ίδιο άρθρο του Συντάγματος.