Πολιτικη & Οικονομια

Παυλόπουλος: Όχι σε δημοψήφισμα το Σύνταγμα

«Αστοχία υλικού» της Γεροβασίλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130550-295916.jpg

«Αστοχία υλικού» της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Όλγας Γεροβασίλη φέρονται ότι χαρακτήρισαν κύκλοι της προεδρίας της Δημοκρατίας όσα η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε για την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχετικά με τις τροποποιήσεις του Συντάγματος.

Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με τα σημερινά «Νέα» (Πέμπτη), ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (το επάγγελμα του οποίου ήταν καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου) διαφωνεί ευθέως με κάθε τέτοια σκέψη και η παραπάνω εσκεμμένη διαρροή από την προεδρία το επιβεβαιώνει. Με τον «κομψό» αυτό τρόπο «κάηκε» η πρωτοβουλία Τσίπρα στη γέννησή της (αφού η κ. Γεροβασίλη ποτέ δε δρα από μόνη της), πριν ακόμα καλά καλά ξεκινήσει, χωρίς να φανεί η όποια διαφωνία προέδρου – πρωθυπουργού (Σ.Σ. Αν υποθέσουμε ότι πραγματικά υπήρχε, γιατί είναι γνωστή η άριστη σχέση τους).

Άλλωστε:

· Την ίδια γνώμη είχε εκφράσει ο κ. Παυλόπουλος το 2011 (ως στέλεχος τότε της Νέας Δημοκρατίας) σε ανάλογη προσπάθεια του τότε πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου

· Ο κ. Νίκος Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής και τρίτος στην τάξη πολιτειακός παράγοντας, δήλωσε χτες Τετάρτη ότι το Δημοψήφισμα αποκλείεται και η τροποποίηση θα γίνει με γνώμονα ό,τι λέει το άρθρο 110 του Συντάγματος

· Ο επίσης συνταγματολόγος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσόγονος δήλωσε κι αυτός πλήρη αντίθεση στο Δημοψήφισμα και υποστήριξε το ίδιο άρθρο του Συντάγματος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.