Άτυπο υπουργικό συμβούλιο στο Μαξίμου
Στο επίκεντρο τα επόμενα βήματα και η ανησυχία για τα χαμηλά ποσοστά

Ο προγραμματισμός των επόμενων βημάτων της κυβέρνησης, σχετικά με το κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό έργο, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του άτυπου υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό.
Στόχος είναι να κλείσουν άμεσα οι εκκρεμότητες με τους θεσμούς και να εκταμιευθεί η δόση των 7,5 δισ ευρώ μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν για το ΕΚΑΣ ότι ισχύουν όσα είπε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή, δηλαδή ότι δεν θα χρειαστεί να το επιστρέψουν όσοι το χάνουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση φαίνεται να υπάρχει ανησυχία, μετά και τις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά του από όταν ανέλαβε κυβέρνηση. Εκτιμούν, πάντως, ότι με τις νομοθετικές παρεμβάσεις που θα έρθουν το επόμενο διάστημα, με αιχμή τον αναπτυξιακό νόμο, σε συνδυασμό με πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως τον ανασχηματισμό, τελικά το αρνητικό κλίμα θα αντιστραφεί.
Άλλες πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», αναφέρουν ότι το συνέδριο ίσως τελικά να αναβληθεί, καθώς οι παρούσες συνθήκες «δεν ευνοούν ιδεολογικές αναζητήσεις». «Τώρα έχουμε πέσει στα βαθιά και τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Πρέπει να κυβερνήσουμε, γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο βυθιστήκαμε στη διαπραγμάτευση» αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται η εφημερίδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι υποστηρίζουν τα κόμματα
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Ο Αμερικανός Πρόεδρος ουδέποτε έκρυψε τις προτιμήσεις και τις εκλεκτικές του συγγένειες. Τώρα πορεύεται αναλόγως.
Τι μας δίδαξε για την Αμερική το παράδειγμα της Ελλάδας το 2015
Οι καταστατικές αλλαγές που προανήγγειλε
«Θα πρέπει να είμαι πιο αστείος και κάπως πιο διαφορετικός», τόνισε ο Πρωθυπουργός
«Θα βλέπουμε την ακριβή θέση των τρένων σε πραγματικό χρόνο»
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Robert Kaplan στους Δελφούς
Η ΝΔ λαμβάνει 20,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 13,5% και το ΠΑΣΟΚ 9,4%
Νέες φρεγάτες, δορυφόρος και εξοπλισμοί
H αναπληρώτρια υπουργός υγείας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα για την παιδική παχυσαρκία
«Έχει τον θαυμασμό μου», έγραψε ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του
Στο επίκεντρο τους η αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της Ε.Ε. και το Δημογραφικό
«Έφτιαξαν ένα ψεύτικο αφήγημα συγκάλυψης το οποίο καταρρέει»
Οι κυβερνητικές ισορροπίες, η αναθεώρηση του Συντάγματος, η Εκπαίδευση και το Στεγαστικό
Ευτυχώς επρόκειτο για άλλη μια απεργία - κοροϊδία, από αυτές που κρατούν μια μέρα, συμμετέχουν οι προνομιούχοι, και την επομένη όλοι γυρίζουν κανονικά στις δουλειές τους
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πει ότι εκτιμά τα σχόλια του Έλληνα πρωθυπουργού
Το σχέδιο για την αναβάθμιση του σιδηρόδρομου
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.