Πολιτικη & Οικονομια

Μονομαχία στο Φαρ Ουέστερος

Η στήλη του Βασίλη Σταματίου ήρθε για να μας φτιάχνει τη διάθεση

vasilis-stamatiou.jpg
Βασίλης Σταματίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
129333-292408.jpg

Όλα εντάξει, λοιπόν. Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, στην Ελλάδα θα λειτουργήσει ένα υπεργαμείο για τα επόμενα 99 χρόνια.


Στην ψηφοφορία ανησύχησα μήπως πέσει η κυβέρνηση αλλά, φευ, οι Συριζανέλ ψήφισαν «μπε σε όλα».


Όσο για αυτούς που μπήκαν στο δημόσιο με πλαστά πτυχία και τους έκαναν τσακωτούς, θα περάσουν από σεμινάρια επιμόρφωσης για να μάθουν τα μυστικά της τέλειας πλαστογράφησης ώστε να μην ξαναεκθέσουν την κυβέρνηση στο μέλλον.


Αλλά αρκετά με την ελαφριά θεματολογία. Σήμερα θα ασχοληθούμε με όσα πολύ σοβαρά συμβαίνουν αυτό το διάστημα σε ένα άλλο μέρος του κόσμου, και συγκεκριμένα στο μαρτυρικό Γουέστερος, όπου μαίνεται ο έκτος κύκλος της ιστορικής σειράς «Game of Thrones». Δώστε βάση.


Έφαγε λοιπόν ο Τζον Σνόου καμιά δεκαριά μαχαιριές, πέθανε, έμεινε στο τραπέζι ξυλιασμένος κανα-δυο μέρες, είπε κάτι λόγια η Μελισάντρε και ο Τζον σηκώθηκε έτοιμος να ανακαταλάβει τον Βορρά. Φαίνεται πήρε το θάνατο λίγο αψόφιστα.


Θυμάμαι στον τρίτο κύκλο επεισοδίων που έγινε υπουργός οικονομικών ο Τίριον Λάνιστερ και προσπάθησε να περιορίσει τις δαπάνες, να εφαρμόσει ορθολογικές πολιτικές και να νοικοκυρέψει το κράτος και σκέφτηκα τότε, μα ποιος είναι; Ο Στέφανος Νάνος;


Αμ το άλλο το παλικαράκι το ανάπηρο, που όταν σεληνιάζεται βλέπει ένα κοράκι με τρία μάτια και μπορεί να ταξιδεύει στο χρόνο; Μάλιστα μία φορά που είχε πιει κάτι τσιπουράκια και είχε σεληνιαστεί λίγο παραπάνω, είδε και τον Κουράκη με τα τρία μάτια, αυτόν του Σύριζα, να απαγγέλλει ερωτική ποίηση και προκειμένου να γλιτώσει το παιδί σηκώθηκε, πήρε και τον Χόντορ στην πλάτη και έτρεχε ντεμαράζ.


Πάντως όταν τελειώσουν όλα αυτά, ο Χόντορ θα ανοίξει ένα μαγαζί με καλλυντικά και θα το ονομάσει Χόντορ Σέντερ.


Τώρα που είπαμε για μαγαζιά, άμα δείτε στο Γουέστερος πινακίδα «Αφοί Λάνιστερ και υιοί», να ξέρετε ότι οι αφοί τους υιοί τούς κάνανε μάλλον αναμεταξύ τους.


Η Ντενέρις, δε λέω, ωραία κοπέλα, αλλά εξώλης και προώλης. Όλο ξεδράκωτη γυρίζει.


Ο Θεός με τα Πολλά Πρόσωπα είναι πολύ μπεσαλής. Έχει ίσαμε εβδομήντα κούτελα στην κενωνία.


Καλό παλικάρι και ο Ράμσεϊ Μπόλτον και πολύ ξύπνιο, κόβει πουλιά στον αέρα.


Ακριβώς εξαιτίας ενός μικρού πουλοκοπτικού συμβάντος, οι άλλοι στα Σιδερένια Νησιά αντί να εκλέξουν τον Θίον, εξέλεξαν τον θείον του.


Ο δασύτριχος μουσάτος από τους Άγριους που γουστάρει την Μπριέν, στο επόμενο επεισόδιο για να την καλοπιάσει θα της πάει δώρο ένα μπουκέτο τσουκνίδες, μία όμορφη κοτρώνα και το δεξί πόδι από ένα ασβό.


Φέτος τη σειρά τη δείχνει η Νόβα, αλλά από την επόμενη σεζόν μαθαίνω πως θα τη δείχνει το Σταρκ Τσάνελ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.