Πολιτικη & Οικονομια

Το αργομουνιάτικο και άλλοι 19 καινούργιοι φόροι

Προτάσεις προς την Εθνική Κυβέρνηση

2642-204777.JPG
Δημήτρης Φύσσας
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
128257-289258.jpg

Ποια ποτά, διόδια, τσιγάρα, καύσιμα, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΙΧ, τυχερά παιχνίδια, νοίκια κ.λπ. κ.λπ. Αυτά ξεπεράστηκαν, είναι πολύ μπανάλ. Oι πρόσφατοι φόροι της Εθνικής Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου (ηλεκτρονικό τσιγάρο, συνδρομητική τηλεόραση, καφές κ.λπ., καθώς και ο παρά λίγο φόρος στη σύνδεση του ίντερνετ) ήταν επικοί και ευρηματικοί.  Θέλοντας να βοηθήσω τη σεβαστή μας Εθνική Κυβέρνηση στον Εθνικό της αγώνα, προτείνω με ταπεινότητα 20 νέους φόρους, που καλύπτουν σημαντικές και ολοένα αυξανόμενες κατηγορίες συμπολιτών μας. Μερικές προτάσεις μάλιστα, όπως ο φόρος ΜΚΔ, καταφέρνουν και καλύπτουν το σύνολο των φορολογουμένων. Τονίζω ότι τα παρακάτω προλαβαίνουν να μπουν στο επόμενο πολυνομοσχέδιο, που θα κατατεθεί πιθανότατα 17 του Μάη.

Α. Αργομουνιάτικος φόρος. Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει να μην κάνει παιδί, επομένως να μη συμβάλει στη γέννηση νέων μελλοντικών φορολογούμενων. Είναι δίκαιο αυτοί να φορολογηθούν με μια έκτακτη εισφορά που θα γίνει μόνιμη, ας πούμε €50/χρόνο, για κάθε χρόνο δυνητικής γονιμότητας: 15-45 για τις γυναίκες και 20-60 για τους άντρες. Η απόδειξη θα γίνεται μέσω των αρχείων του ληξιαρχείου.

Β. Φόρος ΜΚΔ. Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει α) να συμμετέχει β) να μη συμμετέχει σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ). Είναι δίκαιο οι πρώτοι να φορολογηθούν με μόνιμο φόρο επειδή ασκούν επιρροή στη δημόσια ζωή και οι δεύτεροι επειδή ιδιωτεύουν, ας πούμε με €50/χρόνο. Το πλεονέκτημα αυτού του φόρου είναι ότι ισχύει εσαεί και για όλους. Η απόδειξη θα γίνεται μέσω της Αστυνομίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Γ. Φόρος Πετ. Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει να έχει οικιακά ζώα, από σκυλιά ή γάτες μέχρι χελώνες, πουλιά ή χοιρίδια. Είναι δίκαιο αυτοί φορολογηθούν με μια έκτακτη εισφορά που θα γίνει μόνιμη, ας πούμε €50/χρόνο για κάθε θηλαστικό, 40 για κάθε ερπετό και 30 για κάθε πουλί (πρόταση ανοιχτή και σε άλλες κλίμακες). Η απόδειξη θα γίνεται μέσω α) κτηνιάτρων β) πετ σοπ γ) υπεύθυνης δήλωσης του κάθε κατόχου δ) εφόδων σε σπίτια ή ελέγχων σε πάρκα (π.χ. στις βόλτες των σκύλων) ε) υποχρεωτικού τσιπ για κάθε ζώο.

Δ. Ποιητικός φόρος. Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας δημοσιεύει ποιητικές συλλογές, συνήθως με αυτοέκδοση. Είναι δίκαιο αυτοί φορολογηθούν με έκτακτη εισφορά ας πούμε €100/ συλλογή. Η απόδειξη θα γίνεται μέσω ελέγχων σε ατελιέ, εμπόρους χαρτιού, τυπογραφεία. Επίσης, δειγματοληπτικά σε ιδιωτικές βιβλιοθήκες.

Ε. Φόρος ποδηλατικός. Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει να έχει ποδήλατο. Είναι δίκαιο αυτοί φορολογηθούν με 100/χρόνο για την κατοχή του, συν €50/ χρόνο για κάθε μέλος του νοικοκυριού που το χρησιμοποιεί. Η απόδειξη θα γίνεται με υπεύθυνη δήλωση και με ελέγχους από την Τροχαία. Εναλλακτικά, μπορούν να υποχρεωθούν όλα τα ποδήλατα να έχουν αριθμό κυκλοφορίας και να πληρώνουν τέλη όπως τ’ άλλα οχήματα.

ΣΤ. Χορτοφαγικός φόρος. Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει να μην τρώει κρέας, επομένως να μη στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία ή τις κτηνοτροφικές εισαγωγές. Είναι δίκαιο αυτοί να φορολογηθούν με μια έκτακτη εισφορά που θα γίνει μόνιμη, ας πούμε €50/χρόνο, για κάθε χρόνο εμμονής στο βετζεταρισμό τους. Η απόδειξη θα γίνεται από στοιχεία των σούπερ μάρκετ και μανάβικων, καθώς και τραπεζών (για αγορές με πιστωτικές κάρτες), κι από τις λαϊκές (προϋποτίθεται μητρώο καταναλωτών, αλλά αυτό είναι εύκολο).

Ζ. Καλπικός φόρος. Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει να μην ψηφίζει τις κάλπες των εκλογών, και επομένως να μη συμβάλλει στη Δημοκρατία. Είναι δίκαιο αυτοί να φορολογηθούν με μια φορολογική ποινή, ας πούμε €50 για κάθε φορά που δεν πάνε να ψηφίσουν, αναδρομικά από το 2004 (χρονιά πρώτης εκλογής του Καραμανλή Β΄ του Ράθυμου). Η απόδειξη θα γίνεται από τα συγκεντρωτικά αρχεία των εκλογικών καταλόγων.

Η. Φόρος αντιτηλεοπτικός. Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει α) να μην έχει τηλεόραση β) να έχει, αλλά να μη βλέπει ΕΡΤ. Είναι δίκαιο αυτοί να φορολογηθούν ως μη συμμετέχοντες στα κοινά, με μια έκτακτη εισφορά που θα γίνει μόνιμη, ας πούμε €50 /χρόνο για μη κατοχή τηλεόρασης και €100/ χρόνο για μη θέαση ΕΡΤ. Η απόδειξη θα γίνεται ανά νοικοκυριό α) με έλεγχο κεραιών / πιάτων β) μέσω αποκλειστικού αποκωδικοποιητή ΕΡΤ που θα εισαχθεί υποχρεωτικά σε κάθε νοικοκυριό.

Θ. Α-διάκοπος φόρος. Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει να μην πηγαίνει διακοπές στην Πατρίδα ή να πηγαίνει στο εξωτερικό. Είναι δίκαιο αυτοί να φορολογηθούν ως μη στηρίζοντες τον εσωτερικό τουρισμό και την Εθνική οικονομία, ας πούμε με €100 για κάθε χρόνο που δεν πάνε διακοπές στην Ελλάδα και €1.000 για κάθε χρόνο που πάνε διακοπές στο εξωτερικό. Η απόδειξη θα γίνεται από καταγραφές σε διόδια, πλοία, ΚΤΕΛ, αεροπορικές εταιρίες, παραστατικά ξενοδοχείων κ.λπ.

Ι. Φόρος τριχοφυΐας. Ένας σημαντικός αριθμός αντρών συμπολιτών μας επιλέγει να διατηρεί μούσι, μουστάκι, μακριές φαβορίτες, μακριά μαλλιά ή να ξυρίζει το κεφάλι του ή να εμφυτεύει τρίχες. Είναι δίκαιο αυτοί να φορολογηθούν ως υπερβολικά κοκέτηδες γα αρσενικοί, ας πούμε με €100/χρόνο για κάθε χρόνο εμφάνισης απάδουσας προς το εθνικό ιδεώδες. Η απόδειξη θα γίνεται με υποχρεωτική τριμηνιαία φωτογράφιση σε αστυνομικά τμήματα και με λήψη στοιχείων από κουρεία, εμφυτευματάδικα κ.λπ.

ΙΑ. Φόρος Εσωτερικής Μετακίνησης (ΦΕΣΩΜ). Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει να μετακινηθεί από πόλεις προς χωριά. Είναι δίκαιο αυτοί να φορολογηθούν, επειδή επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με βάση την απόσταση μεταξύ τόπου αναχώρησης - τόπου εγκατάστασης, είτε με βάση τους μήνες της νέας διαμονής είτε με συνδυασμό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα καταλήξουν σύντομα. Η απόδειξη θα γίνεται με καταγραφές στα μέσα συγκοινωνίας, αποδείξεις λογαριασμών, έλεγχο ανοίγματος κλειστών σπιτιών κ.λπ. Μετά τα τρία χρόνια, η έκτακτη αυτή εισφορά μετοικεσίας θα μονιμοποιείται.

ΙΒ. Φόρος Εξωτερικής Μετακίνησης (ΦΕΞΩΜ). Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει να μετακινηθεί προς εγκατάσταση στο εξωτερικό. Είναι δίκαιο αυτοί να φορολογηθούν, επειδή επιδιώκουν να βρουν δουλειά και/ή να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με βάση την απόσταση μεταξύ τόπου αναχώρησης - τόπου εγκατάστασης, είτε με βάση τους μήνες της νέας διαμονής, είτε με συνδυασμό. Η απόδειξη θα γίνεται με καταγραφές στα μέσα συγκοινωνίας, υπεύθυνες δηλώσεις, καταγραφές από τις πρεσβευτικές - προξενικές αρχές της χώρας, διαβατήρια για όπου απαιτούνται κ.λπ. Μετά τα τρία χρόνια, η έκτακτη αυτή εισφορά μετοικεσίας θα μονιμοποιείται.

ΙΓ. Μουσικός φόρος. Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει να έχει μουσικά όργανα και να παίζει ερασιτεχνικά. Είναι δίκαιο αυτοί να φορολογηθούν, επειδή διαφεύγουν στιγμιαία από την ευτυχή Εθνική πραγματικότητα. Αυτό μπορεί να γίνει α) με βάση το είδος του οργάνου β) με βάση τις ώρες χρήσης. Μια καλή αρχή είναι € 100 /χρόνο. Η απόδειξη θα γίνεται από τις αγορές στα μαγαζιά μουσικών οργάνων, με υπεύθυνες δηλώσεις, από γείτονες που ακούν τη μουσική κ.λπ.

ΙΔ. Ανορθόδοξος φόρος. Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει να διαχωρίζει τη θέση του από την ελληνορθοδοξία. Είναι δίκαιο αυτοί να φορολογηθούν, επειδή διασπούν το Εθνικό Μέτωπο, ας πούμε με €100 το χρόνο. Η απόδειξη θα γίνεται με δεδομένα από τα ληξιαρχεία, από τις δημόσιες δηλώσεις ή αρθρογραφία των ίδιων των ανορθόδοξων, από καταγγελίες, από καταγραφές παπάδων, δασκάλων κ.λπ.

ΙΕ. Αντιλαδωτικός φόρος. Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει να μη δίνει φακελάκια και να μη ζητάει ρουσφέτια ή μεσολαβήσεις. Είναι δίκαιο αυτοί να φορολογηθούν, επειδή διασπούν το Εθνικό Μέτωπο, ας πούμε με €100 για κάθε χρόνο που εξακολουθούν να μην το κάνουν. Η απόδειξη θα γίνεται με υπεύθυνη δήλωση, αν όμως πιαστούν να ψεύδονται θα έχουν €50.000 πρόστιμο (ή ισάξια δήμευση περιουσίας) και φυλάκιση 5 χρόνια (απαιτείται αλλαγή του Ποινικού Κώδικα).

ΙΣΤ. Φόρος ΕΕΔΝ (Επιλεγμένης Εμφάνισης Δέρματος και Νυχιών). Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει να έχει στο δέρμα του τατουάζ, κρίκους, παραμάνες κ.λπ., να βάζει κραγιόν ή να βάφει τα νύχια του. Είναι δίκαιο αυτοί να φορολογηθούν, επειδή διαλύουν την εθνοπρεπή εικόνα που κάθε αντιμνημονιακός πολίτης πρέπει να παρουσιάζει, ας πούμε με €50 για κάθε χρόνο που εμφανίζεται έτσι (αθροιστικά για πολλές παραβάσεις μέχρι €200). Η απόδειξη θα γίνεται με λήψη στοιχείων από τα τατουαζάδικα, τα νυχάδικα κ.λπ., με δειγματοληπτικούς ελέγχους στο δρόμο ή σε σπίτια και με υποχρωτική φωτογράφιση στ’ αστυνομικά τμήματα δύο φορές το χρόνο.

ΙΖ. Καπνικός φόρος. Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει ή υποχρεώνεται να μη χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα, μαγειρεύοντας και θερμαίνοντας το σπίτι ή τον όποιο χώρο διαμονής με τζάκι ή άλλη φωτιά. Είναι δίκαιο αυτοί να φορολογηθούν, επειδή δεν συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια φοροδοσίας μέσω λογαριασμών ΔΕΗ ή άλλων παρόχων. €200/ χρόνο είναι μια καλή βάση για συζήτηση. Η απόδειξη θα γίνεται με υπεύθυνη δήλωση, λήψη στοιχείων από τη ΔΕΗ και Αστυνομία Ελέγχου Καπνού.

ΙΗ. Φόρος Δημόσιας Αντικυβερνητικής Κριτικής (ΦΔΑΚ). Ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας επιλέγει να επικρίνει δημόσια την Εθνική Κυβέρνηση. Είναι δίκαιο αυτοί να φορολογηθούν, επειδή η δημοκρατία κοστίζει, ας πούμε με €20 για κάθε έκφραση κριτικής στο ίντερνετ, τηλεόραση, ραδιόφωνο, Τύπο, διαδήλωση, καφενείο, πηγαδάκι, πάρτι ή αλλού. Η απόδειξη θα γίνεται από την Αστυνομία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μυστικές υπηρεσίες και εθελοντές.

ΙΘ. Συλλογικός Περιφερειακός Φόρος (ΣΠΦ). Πέρα από τους άλλους φόρους, η κάθε Περιφέρεια πρέπει να συμβάλλει συλλογικά στην Εθνική προσπάθεια. Επομένως ο υπουργός Οικονομικών ορίζει ένα φόρο για την κάθε μια. Ο φόρος επιμερίζεται ανά νοικοκυριό από τον περιφερειάρχη, συλλέγεται απ’ αυτόν και αποδίδεται στο κράτος. Σ’ επόμενο στάδιο, ο περιφερειάρχης βγάζει σε δημοπρασία το φόρο και ο πλειοδοτών δικαιούχος καταβάλλει το ποσό, εισπράττοντάς το στη συνέχεια στο πολλαπλάσιο από τους φορολογούμενους, με τις «πλάτες» των εξουσιών του περιφερειάρχη, δηλαδή του εθνικού κράτους. Ο φόρος αυτός είναι εξαρχής μόνιμος.

Κ. Προσθέστε κατά βούληση φόρους και έκτακτες εισφορές που θα γίνουν ή είναι εξαρχής μόνιμες.

Υ.Γ. 1 Τo κομμάτι «Η απόδειξη θα γίνεται…» σύντομα θ’ ατονήσει. Ο φόρος θα επιβάλλεται δίχως ανάγκη απόδειξης. Δηλαδή απλά θα επιβάλλεται – σκέτα.

Υ.Γ. 2 To ευφυές αναγνωστικό κοινό θ’ αντιληφτεί πολύ εύκολα ποιοι από τους παραπάνω φόρους υπήρχαν και παλιότερα.

Υ.Γ. 3 Για όλα τα παραπάνω, θα χρειαστούν μερικές δεκάδες χιλιάδες νέοι αστυνομικοί παλιού τύπου, αστυνομίες νέου τύπου, ελεγκτές, καταγραφείς και εφοριακοί, αλλά αυτό δεν θα είναι πρόβλημα για την Εθνική Κυβέρνηση.

d.fyssas@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.