Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: Δεν θα μειωθούν ούτε ευρώ οι κύριες συντάξεις - τομή το ασφαλιστικό

Είπε ότι η μεταρρύθμιση το φέρνει σε ράγες βιωσιμότητας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
127717-287606.jpg

Δεν θα μειωθούν ούτε κατά ένα ευρώ οι κύριες συντάξεις, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το 61% των φορολογούμενων θα πληρώνουν μικρότερο φόρο με βάση την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα.

Το 98% των φορολογουμένων θα έχουν είτε μικρή επιβάρυνση είτε μείωση φόρου είπε ο κ. Τσίπρας

Έκανε επίσης λόγο για αποτροπή του κινδύνου φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού, αλλά και για καταπολέμηση της φτώχειας των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών, μέσω της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επιπλέον στους ενιαίους κανόνες που, όπως είπε, θα ισχύουν για όλους.

Εν συνεχεία, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, καταλογίζοντάς της ότι προειδοποιούσε πως ήταν μονόδρομος η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και πρόσθεσε ότι «είναι λογικό να σκέφτονται έτσι. Αυτός είναι ο τρόπος που έχουν μάθει να κάνουν πολιτική. Σαν να μην επιτρέπεται να υπάρξει άλλος δρόμος».

Έκανε λόγο για αναγκαία μεταρρύθμιση, χαρακτηρίζοντάς την τομή καθώς όπως υποστήριξε «ξαναφέρνει σε ράγες βιωσιμότητας το ασφαλιστικό χωρίς να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Χωρίς να περικοπεί ούτε ευρώ από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων».

Πάνω από το 90% των αγροτών δεν θα υποστούν επιβαρύνσεις από το συνταξιοδοτικό φορολογικό. Χωρίς την ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε λίγα χρόνια η σύνταξη των αγροτών θα ήταν μηδενική, είπε ο πρωθυπουργός. Χωρίς την ασφαλιστική μεταρρύθμιση η βασική σύνταξη του αγρότη απο 172 ευρώ που είναι σήμερα θα γίνονταν 158 ευρώ εντός του 2016 και 0 ευρώ το 2017 είπε ο πρωθυπουργός,

«Αναγνωρίζω ότι η μεταρρύθμιση δεν είναι ευνοϊκή για όλους αλλά αυτοί που έχουν επιβάρυνση είναι όσοι διαθέτουν, υψηλά εισοδήματα», τόνισε ο Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο φορολογικό, τονίζοντας ότι η πρόταση της κυβέρνησης έχει ως βάση και την οικογενειακή κατάσταση. Ανέφερε ότι στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους το 61% των φορολογουμένων θα πληρώσει μικρότερο φόρο και υποστήριξε ότι οι φορολογούμενοι σε ποσοστό έως 98% θα έχουν μικρή επιβάρυνση ή ελάφρυνση.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, που δεν έχουν αφορολόγητο όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ανέφερε πως το 92% θα πληρώσει μικρότερο φόρο, ενώ τόνισε πως ενώ το 71% των φορολογουμένων με μικτό εισόδημα από επιχειρήσεις και μισθούς θα πληρώσει μικρότερο φόρο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.