- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Γερμανικά ΜΜΕ: «Σε σημείο μηδέν οι διαπραγματεύσεις»
Σύμφωνα με την επισκόπηση Τύπου της Deutsche Welle
Η αδυναμία κυβέρνησης και πιστωτών να καταλήξουν σε τελική συμφωνία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στήριξης επαναφέρει στις σελίδες του γερμανικού Τύπου δυσοίωνα σενάρια για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την επισκόπηση Τύπου της Deutsche Welle:
«Η χρεοκοπία απειλεί (σ.σ. να επέλθει) σε τέσσερις εβδομάδες: η ελληνική κρίση επιστρέφει» σημειώνει σε τίτλο ρεπορτάζ της ηWestdeutsche Allgemeine Zeitung, θέτοντας το ερώτημα αν «πρέπει τώρα να επέμβει και πάλι η ΕΕ».
Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος, «ειδικοί προειδοποιούν εδώ και αρκετό διάστημα με κεκαλυμμένο τρόπο ότι η ελληνική κρίση επιστρέφει. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών για ένα νέο πακέτο λιτότητας βρίσκονται σε σημείο μηδέν», σχολιάζει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαβουλεύσεις, ενδέχεται να εξαντληθούν τα χρήματα της Αθήνας ήδη σε δύο εβδομάδες. Ως εκ τούτου, τίθεται το ερώτημα: πρέπει η ΕΕ να εμβάσει στην Αθήνα σύντομα πρόσθετα κεφάλαια ώστε να βοηθήσει τη χώρα να βγει από τη δύσκολη θέση;».
Λύση στο προσωρινό αδιέξοδο θα επιχειρήσει να δώσει το έκτακτο Eurogroup στις 9 Μαΐου, όπως μεταδίδουν σήμερα πολλές γερμανικές εφημερίδες στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις.
Στην ιστοσελίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung επισημαίνεται ότι το σημείο τριβής στην τρέχουσα αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών είναι το «προληπτικό πακέτο» μέτρων ύψους 3,6 δις ευρώ. Όπως σημειώνεται, «αυτή η πρόσθετη απόφαση φαίνεται να είναι κάτι σαν γέφυρα μέσω της οποίας θα μπορούσε να εμπλακεί με δικά του κεφάλαια στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα και το ΔΝΤ, όπως επιθυμεί κατά πρώτο λόγο η γερμανική κυβέρνηση».