Πολιτικη & Οικονομια

Πιτσιόρλας: Μετά τον ΟΛΠ έρχονται οι ιδιωτικοποιήσεις σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ

«Μήνυμα και προς τους δανειστές η συμφωνία με την Cosco»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μήνυμα και προς τους δανειστές χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τη συμφωνία με την Cosco για τον ΟΛΠ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, σημειώνοντας ακόμη ότι ανοίγει τον δρόμο για πολύ σημαντικές εξελίξεις.

Ο κ. Πιτσιόρλας μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega, εκτίμησε πως εντός του 2016 θα κλείσουν και οι ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΘ.

«Είναι πολύ σημαντική γιατί ολοκληρώνεται ένα έργο στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων το οποίο πρέπει να ολοκληρώσει η χώρα μας κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να το υλοποιήσει ανεξαρτήτως δεσμεύσεων μνημονιακών, είναι μεγάλα έργα που θα ανοίξουν λεωφόρους ανάπτυξης για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε ότι στόχος της COSCO είναι να κάνει τον Πειραιά το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου.

Ο ίδιος είπε πως εντός του Μαΐου θα υπάρξουν δεσμευτικές προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τους Ιταλούς και τους Ρώσους να εκδηλώνουν σημαντικό ενδιαφέρον. Ως προς το θέμα του ΟΛΘ ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από οκτώ εταιρίες από όλο τον κόσμο και εκτίμησε πως οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν μέχρι τον Ιούλιο.

Ερωτηθείς για τον ΑΔΜΗΕ, είπε ότι δεν είναι στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά ξεχωριστό κομμάτι για την κυβέρνηση.

Γενικότερα, σημείωσε πως δεν είναι τυχαίο ότι γίνονται τόσο μεγάλα βήματα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,καθώς, όπως είπε, υπάρχει μεγαλύτερη αποδοχή της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ακόμη ότι το Ταμείο προχωρά το πρόγραμμα των εννέα αποκρατικοποιήσεων «όπως είχαμε πει στο πρόγραμμα της κυβερνησης». Πρόσθεσε ότι «προφανώς υπάρχουν και άλλες απόψεις, αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση» του Σαββάτου, ερωτηθείς αν συμφωνεί με το πακέτο ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ, απαντά ότι δεν συμφωνεί, όμως σημειώνει ότι οι εννέα ιδιωτικοποιήσεις είναι τμήμα της συμφωνίας που έχουμε και θα τις προχωρήσουμε, παρότι διαφωνούμε.

«Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον - το τονίζω αυτό - και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των εννέα ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί» προσθέτει.