Πολιτικη & Οικονομια

Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα;

Και ναι και όχι...

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
122174-273805.jpg

Όλοι –ή τουλάχιστον οι περισσότεροι– επιθυμούμε το καλύτερο για την Ελλάδα. Όχι εξαιτίας της γνωστής ψυχολογικής ανάγκης που γεννά τον πατριωτισμό, αλλά επειδή έχουμε τη στοιχειώδη ευφυΐα να καταλάβουμε πως καθόλου δε λέει να καταστραφεί η χώρα στην οποία κατοικούμε και –αν είμαστε αρκετά τυχεροί– δουλεύουμε κιόλας. Δεν θα ήταν λοιπόν αυθαίρετο να συμπεράνω πως οι περισσότεροι από όσους διαβάζετε αυτές τις λέξεις, όχι απλώς επιθυμείτε τη σωτηρία της χώρας αλλά αναρωτιέστε γι’ αυτήν. Το ίδιο κι εγώ. Και για να καταφέρω να δώσω μια απάντηση ετοίμασα δύο λίστες. Μία στην οποία έγραψα όλα αυτά που συνηγορούν στην καταστροφή και μία στην οποία έγραψα όλα όσα δίνουν μια κάποια ελπίδα σωτηρίας. Είναι βέβαιο πως ξέχασα να γράψω πολλά. Παρακαλώ συμπληρώστε ελεύθερα.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΓΙΑΤΙ:

Έχει πρωθυπουργό έναν άνθρωπο με την ψυχολογική και πνευματική συγκρότηση έφηβου κοπανατζή καταληψία.

Έχει για υπουργούς ανθρώπους που η μοναδική δουλειά που έκαναν στη ζωή τους είναι να ξεσηκώνουν έφηβους κοπανατζήδες καταληψίες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής της αντιπολίτευσης είναι ένας άνθρωπος του οποίου την ύπαρξη θα αγνοούσαμε αν το επώνυμο του ήταν Γεωργόπουλος.

Στη Bουλή της υπάρχουν δύο κόμματα τα οποία ανοιχτά προπαγανδίζουν την ανατροπή του πολιτεύματος.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ένας Δελαπατρίδης της δεκαετίας του ’90.

Οι δημοσιογράφοι της έχουν τη σπάνια ικανότητα να μετατρέπουν ακόμα και το πιο τραγικό γεγονός σε κωμωδία. Και το αντίστροφο.

Οι κατ’ ομολογία δολοφόνοι της αποφυλακίζονται μετά από 30 μήνες επειδή η δικαιοσύνη εκτός από τυφλή είναι και πολυάσχολη και δν βρίσκει χρόνο να τους δικάσει.

Οι ανάπηροί της είναι καταδικασμένοι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ίσως επειδή οι περισσότεροι κάτοικοί της συμφωνούν με τον αγαπημένο τους κωμικό και τους θεωρούν παράφρονες.

Οι αγρότες της κλείνουν τις εθνικές οδούς απαιτώντας να πληρώνουν όσο το δυνατό μικρότερο μέρος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης και των συντάξεών τους.

Το παράπονο «Δεν υπάρχει κράτος» βγαίνει κυρίως από το στόμα ιδιοκτητών αυθαιρέτων, την ώρα που ανάβουν τσιγάρο στην κλειστή αίθουσα εστιατορίου του οποίου η είσοδος απέχει λίγα μόλις μέτρα από το διπλοπαρκαρισμένο ανασφάλιστο ι.χ. τους.

Κατοικείται από ανθρώπους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους πιστεύουν πως από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή την Ένωση ωφελήθηκε περισσότερο η Ένωση και λιγότερο η Ελλάδα.

Κάποιοι από αυτούς ισχυρίζονται πως η κάρτα του πολίτη είναι διαβολική και η χρήση της θα τους στείλει στην κόλαση. Κάποιοι το πιστεύουν κιόλας.

Η εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου της έχει χάσει δύο συνεχόμενες φορές από τα νησιά Φερόε.

Θα ξανακάνει εκπομπή η Ρούλα η Κορομηλά.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΓΙΑΤΙ:

Έτσι.

Και μπράβο της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.