- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Γιατί θα ψηφίσω… Ιστορικούς
Mήπως και αυτοί τουλάχιστον βρουν κάποτε το θάρρος να καταδικάσουν απερίφραστα το σταλινισμό και τα εγκλήματά του
Ο Ανδρέας Παππάς εξηγεί γιατί σκέφτεται να ψηφίσει Ιστορικούς στις Ευρωεκλογές
Πριν από περίπου ένα µήνα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισµα µε το οποίο καταδικάζονταν όλοι οι ολοκληρωτισµοί του πρόσφατου παρελθόντος, και πιο συγκεκριµένα ο φασισµός, ο ναζισµός και ο σταλινισµός. Το ψήφισµα, στο οποίο µεταξύ άλλων τονιζόταν ότι «η Ευρώπη δεν θα ενωθεί ποτέ, εάν δεν µπορέσει να καταλήξει σε κοινή θεώρηση της ιστορίας της», εγκρίθηκε µε ψήφους 553 υπέρ, 44 κατά, και 33 αποχές.
Στους 553 περιλαµβάνονταν οι οµάδες των Χριστιανοδηµοκρατών (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόµµα), των Σοσιαλιστών, των Φιλελεύθερων, των Πράσινων, και άλλοι. Να όµως που δεν περιλαµβανόταν ούτε ένας (!) Έλληνας ευρωβουλευτής. Πώς έγινε αυτό; Οι του ΠΑΣΟΚ, αν και µέλη της Σοσιαλιστικής οµάδας, ψήφισαν κατά! Επίσης, οι της Νέας ∆ηµοκρατίας, αν και µέλη της οµάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος, απείχαν! Με δεδοµένο, λοιπόν, ότι οι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν επίσης κατά (αυτό, δα, έλειπε) και το ΛΑΟΣ επίσης απείχε, φτάνουµε στο εντυπωσιακό αποτέλεσµα να µην υπάρχει ούτε ένας Έλληνας ευρωβουλευτής που να δέχεται ότι και οι τρεις ολοκληρωτισµοί του πρόσφατου παρελθόντος είναι καταδικαστέοι!
Και κάτι ακόµα, εξίσου τερατώδες όσο και αυτή η ελληνική «ιδιαιτερότητα». Καµιά από τις «προοδευτικές», «σοβαρές», «έγκυρες», κ.λπ. εφηµερίδες δεν θεώρησε το γεγονός αξιοµνηµόνευτο. Αφήνω κατά µέρος, προς στιγµήν, το σχολιασµό του. Για την είδηση µιλάµε. Προσωπικά, το πληροφορήθηκα από τη στήλη που έχει στην «Ελευθεροτυπία» της Παρασκευής η Τέτα Παπαδοπούλου, φωνή επίµονα όσο και ηρωικά βοώσα εν τη ερήµω του ελληνικού «προοδευτικού» Τύπου.
Αυτά ως προς τα γεγονότα. Κατά τα άλλα, είναι προφανές ότι η Νέα ∆ηµοκρατία βγάζει τις υποχρεώσεις της και ξοφλά γραµµάτια προς το ΚΚΕ, πιστό φίλο και συνεργάτη της εδώ και αρκετά χρόνια. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, αιτιολογώντας την ψήφο του, τόνισε και αυτό, όπως και η Νέα ∆ηµοκρατία, ότι «τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να τα κρίνουν οι ιστορικοί, όχι οι πολιτικοί φορείς». Α, µπα; Εποµένως, και τα οικονοµικά ζητήµατα ανήκουν στη δικαιοδοσία των οικονοµολόγων, τα περιβαλλοντικά στων δασολόγων κ.ο.κ. Και τους ευρωβουλευτές, τους «έρηµους και απρόσωπους», γιατί τους στέλνουµε στην Εσπερία; Για να µάθουν γαλλικά;
∆εν ξέρει κανείς γιατί να πρωτοντραπεί. Για τη στάση των σοσιαλιστών και άλλων ευρωβουλευτών µας ή για τη στρεψόδικη και υποκριτική δικαιολογία µε την οποία προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους;
Έτσι όπως ήρθαν, λοιπόν, τα πράγµατα, σκέφτοµαι στις Ευρωεκλογές να ψηφίσω Ιστορικούς (κατά το Κυνηγούς κ.λπ.), µήπως και αυτοί τουλάχιστον βρουν κάποτε το θάρρος να καταδικάσουν απερίφραστα το σταλινισµό και τα εγκλήµατά του. Μήπως, βρε αδελφέ, βρεθούν επιτέλους κάποιοι που δεν θα έχουν ενδοιασµούς να αποδοκιµάσουν ένα καθεστώς που, εκτός από εκατοµµύρια άλλους, εξόντωσε και περίπου 30 εκατοµµύρια οµοϊδεάτες του, κοµµουνιστές!
Λέτε οι ιστορικοί να προλάβουν µέχρι τις Ευρωεκλογές να συγκροτήσουν πολιτικό φορέα και να διεκδικήσουν την ψήφο µου/µας; ∆ύσκολο το βλέπω. Αν πάντως δεν τα καταφέρουν, λέω στις 7 Ιουνίου να πάω για µπάνιο.