- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Κομισιόν: Ούτε αναστολή της Σένγκεν, ούτε «έξωση» της Ελλάδας
Τι δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος
«Δεν μιλάμε για αναστολή της Σένγκεν ούτε για αποκλεισμό. Να εφαρμόσουμε τους κανόνες, να ενισχύσουμε τα εξωτερικά σύνορα», δηλώνει ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος - απαντώντας μέσω twitter στην εφημερίδα Le Monde - επιδιώκοντας να βάλει τέλος στις πληροφορίες που δημοσιεύονται για αποκλεισμό της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.
Δεν μιλάμε για αναστολή #Schengen ούτε για αποκλεισμό. Να εφαρμόσουμε τους κανόνες, να ενισχύσουμε εξωτερικά σύνορα https://t.co/IoZnhfJLbt
— Ευρωπαϊκή Επιτροπή (@EEAthina) January 26, 2016
Επίσης η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτρό διέψευσε κατηγορηματικά το σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας που αναφέρει ότι η Ελλάδα θα αποκλειστεί, διαδικασία η οποία μάλιστα, σύμφωνα με τη Le Monde, θα ξεκινούσε ήδη από αύριο, στη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων. Η εκπρόσωπος χαρακτηρίζει το εν λόγω άρθρο ως «λανθασμένο» και «απλουστευτικό» και διαμηνύει εκ νέου:
«Η Ελλάδα δεν θα αποκλειστεί από την Σένγκεν».
Λανθασμένο & απλουστευτικό το δημοσίευμα της @lemondefr - η Ελλάδα δεν θα αποκλειστεί από την #Schengen. #Greece https://t.co/TkfT0no95j
— Ευρωπαϊκή Επιτροπή (@EEAthina) January 26, 2016
Να θυμίσουμε ότι τη Δευτέρα οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρώπης έδωσαν το πράσινο φως στην Κομισιόν να εξετάσει τις πιθανές βάσεις ενεργοποίησης του άρθρου 26 της Συνθήκης, το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα παράτασης των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ για περίοδο έως και 2 έτη.
H γαλλικής εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι η διαδικασία αυτή ανοίγει κατ' ουσίαν τον δρόμο για να τεθεί η Ελλάδα εκτός Σένγκεν, εξαιτίας της αδυναμίας της να διεξάγει αποτελεσματικούς ελέγχους έναντι των προσφυγικών ροών στα σύνορά της, τα οποία αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.