Πολιτικη & Οικονομια

Ειρήνη Σκυλακάκη

«Tι δεν θα άλλαζα με τίποτε στην Αθήνα»

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
110571-219205.jpg

iD: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς της, ένα κορίτσι με ιδιαίτερο χάρισμα στη φωνή, το στίχο, τη σύνθεση και την ερμηνεία. Συστήθηκε το 2012 με το τραγούδι “In The Light” από το ντεμπούτο άλμπουμ της «Wrong Direction» ενώ ακολούθησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος «Before Dawn». Αυτή την περίοδο βρίσκεται στο Λονδίνο με στόχο να ηχογραφήσει τον τρίτο της δίσκο και να προσπαθήσει να προωθήσει τη μουσική της προς τα έξω.

image

Tι είναι αυτό που δεν θα άλλαζες με τίποτε στην Αθήνα;

Τα ωράριά της, το φαγητό της, τα μπαρ της, την φασαρία της και τα νεοκλασικά της σπίτια (όσα έχουν απομείνει). Είναι σαν κρυμμένοι θησαυροί!

Ποια είναι η αγαπημένη σου βόλτα;

Όλες οι βόλτες στο ιστορικό κέντρο μου αρέσουν! Η αγαπημένη μου όμως βόλτα ξεκινά από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και καταλήγει μέσω Θησείου στην Πλάκα και μετά μέσα από τα στενά της Μητροπόλεως και της Ερμού στην Καπνικαρέα και την Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Και κάθε φορά που την κάνω νιώθω την ίδια ευτυχία. Νιώθω ότι κάνω ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία και ότι απολαμβάνω ένα απίστευτο προνόμιο ζώντας σε αυτή την πόλη. Τώρα δε που ζω και πάλι μακριά της, η βόλτα αυτή είναι από τα πράγματα που μου λείπουν περισσότερο.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα άλλαζες στην πόλη;

Θα έκανα περισσότερους πεζόδρομους και θα πρόσθετα πράσινο. Γενικά θα έδινα προτεραιότητα στους ανθρώπους και μάλιστα στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που είναι αδύνατον να κυκλοφορήσουν μόνοι τους σε μια πόλη χωρίς ράμπες και με αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε κάθε γωνία. Αν παρατηρήσετε, παρά το εξαιρετικό μας κλίμα και την απίστευτη ηλιοφάνεια, η Αθήνα είναι η πόλη με τις λιγότερες μητέρες να κυκλοφορούν με τα μωρά τους σε καροτσάκια. Θα ήθελα λοιπόν να άλλαζε η νοοτροπία μας σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα αναπηρίας και διαφορετικότητας.


Αυτά που αγαπάμε δεν τα αλλάζουμε με τίποτα. Γράψε και εσύ στo www.heineken.gr/athensmosaic τι δεν θα άλλαζες με τίποτα στην Αθήνα και βάλε τη δική σου ψηφίδα στο πραγματικό μωσαϊκό που θα δημιουργήσουμε μαζί στην καρδιά της πόλης!

#openathens

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.