- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η εξαφάνιση του Σπύρου Σαγιά
Οι Κινέζοι, το δημοψήφισμα και η «αριστερή παρένθεση»
Ήταν μέχρι τις εκλογές στο σκληρό πυρήνα του Μαξίμου. Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Σπύρος Σαγιάς, μεγαλοδικηγόρος με ειδίκευση στις ιδιωτικοποιήσεις. Η τοποθέτησή του στην νευραλγική αυτή θέση, είχε προκαλέσει εξαρχής μεγάλες αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο κ. Τσίπρας του εμπιστεύτηκε ακόμα και τον τελικό λόγο στην κατάρτιση και προώθηση των νομοσχεδίων. Και ξαφνικά, ο κ. Σαγιάς απομακρύνθηκε εν μια νυκτί μετά τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να κρατήσει στη θέση του τον κ. Καλογήρου της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Τι στ’ αλήθεια συνέβη; Ο κ. Σαγιάς «φορτώθηκε» πολλές αμαρτίες της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά φαίνεται πως ήταν δυο υποθέσεις που καθόρισαν την τύχη του. Η πρώτη έχει να κάνει με τους… Κινέζους. Οκ. Σαγιάς ήταν αυτός που βοήθησε την COSCO να εδραιώσει τη θέση της στο λιμάνι του Πειραιά. Ήταν όμως και αυτός που έπεισε τον κ. Τσίπρα ότι οι Κινέζοι, εφόσον επεκτείνουν την παρουσία τους στο λιμάνι, ήταν διατεθειμένοι να διασφαλίσουν ρευστότητα στην κυβέρνηση. Μιλάμε τώρα για τις αρχές του 2015, όταν η εμπλοκή με τους εταίρους ήταν εμφανής και ο κ. Τσίπρας αναζητούσε απεγνωσμένα εναλλακτικές λύσεις ρευστότητας. Ο κ. Σαγιάς έκανε λόγο για ρευστό άνω των 10 δις ευρώ- αλλά όλα αυτά πήγαν στο βρόντο, όπως άλλωστε και οι άλλες «εναλλακτικές» με τους Ρώσους, που προωθούσε ο τότε υπουργός Ενέργειας και Υποδομών κ. Παν. Λαφαζάνης…
Όμως το αποκορύφωμα ήταν η διαφωνία του κ. Σαγιά με την απόφαση του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα τον περασμένο Ιούλιο. Τότε είχαν διαρρεύσει οι φήμες για διαφωνία του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου με το δημοψήφισμα, είχαν όμως διαψευστεί. Όμως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και διαφωνία υπήρξε και σύγκρουση με τον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, από τους θερμούς υποστηρικτές του δημοψηφίσματος. Τα χειρότερα όμως ακολούθησαν καθώς πύκνωσαν οι κατηγορίες για επαφές του κ. Σαγιά με παράγοντες του «συστημικού» Τύπου, κατά τις οποίες φέρεται να διατύπωνε τη θεωρία της «αριστερής παρένθεσης».
Τελικά όλα αυτά λύθηκαν με τη νίκη του κ. Τσίπρα στις εκλογές και τη σιωπηρή απομάκρυνση του κ Σαγιά, που μπορεί τώρα απερίσπαστος από κυβερνητικές ευθύνες να αφοσιωθεί στα των ιδιωτικοποιήσεων που έρχονται…